Υγεία

Χειμωνιάτικα φρούτα: Αυτά είναι τα πιο θρεπτικά για την υγεία

Χειμωνιάτικα φρούτα: Αυτά είναι τα πιο θρεπτικά για την υγεία
Τα χειμωνιάτικα φρούτα και οι ιδιότητές τους.

Τα φρούτα χωρίς καμία αμφιβολία είναι ανεξάντλητη πηγή βιταμινών για τον άνθρωπο. Έτσι ιδιαίτερα τον χειμώνα που ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος λόγω του κρύου είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να προσλαμβάνει τις κατάλληλες βιταμίνες για την αυτοπροστασία του. Τα χειμωνιάτικα φρούτα λοιπόν είναι πρέπει να ενταχθούν στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Αναλυτικά τα χειμωνιάτικα φρούτα που πρέπει να προτιμάμε:

  • Ακτινίδιο

Περιέχει μια ποικιλία φλαβονοειδών και καροτενοειδών με αντιοξειδωτική δράση, ενώ είναι ιδανικό για την άμυνα κατά των μικροβίων. Έχει επίσης αντιγηραντική δράση, λόγω των βιταμινών A, C και Ε, οι οποίες καταπολεμoύν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες, ανακουφίζουν την ξηρότητα του δέρματος και προάγουν την απαλότητά του. Αναζωογονούν, προστατεύουν και δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον προσφέρουν σημαντική προστασία κατά του καρκίνου.

  • Γκρέιπ φρουτ

Έχει λιποδιαλυτικές ικανότητες, λίγες θερμίδες, αλλά περιέχει και μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, Β, C και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Επίσης είναι πλούσιο σε λυκοπένιο και βιοφλαβονοειδή τα οποία σε μια μελέτη έδειξαν ότι μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, απαλλάσσοντας τον οργανισμό από τα επιβλαβή οιστρογόνα.

  • Μανταρίνι

Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ασβέστιο και κάλιο, αλλά χάρη στο άρωμα και στη γεύση του τρώγεται πολύ πιο εύκολα από τα υπόλοιπα. Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, έχει αντικαρκινική δράση και ελέγχει τα ποσοστά του σακχάρου. Ρίχνει την πίεση.

  • Μήλο

Το μήλο περιέχει βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Βοηθά στην πέψη καθώς και στην καύση του λίπους. Χάρη στις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες του, βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και την γρηγορότερη πέψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments