Αυτοκίνητο
pagenews.gr / Αυτοκίνητο / Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναρτώνται στο Taxis – Τα βήματα για να δούμε τι θα πληρώσουμε
Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναρτώνται στο Taxis – Τα βήματα για να δούμε τι θα πληρώσουμε | Pagenews.gr
Pagenews Team

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 αναμένεται να αναρτηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο taxisnet και οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κληθούν να τα πληρώσουν έως το τέλος του έτους.

Να σημειωθεί, ότι παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και φέτος δεν θα υπάρξει καμία ελάφρυνση.

Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Όπως προαναφέρθηκε, εντός των ημερών  θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης στο taxis και η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Πώς γίνεται η πληρωμή με web banking και πιστωτικές κάρτες

  • Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναλυτικά τα βήματα για την αναζήτηση των τελών

-Συμπληρώνουμε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

-Συμπληρώνουμε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας

-Συμπληρώνουμε το έτος τελών κυκλοφορίας

-Επιλέγουμε «Αναζήτηση»

-Επιλέγουμε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

-Τέλος, η  πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε σε φυσικό κατάστημα (αλλά με προμήθεια υπέρ της τράπεζας) είτε στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπως είναι το web banking και τα ΑΤΜ.

Ετικέτες: 
2018