Πολιτική

Παγκόσμια Ήμερα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα (vid)

Παγκόσμια Ήμερα Δικαιωμάτων του Παιδιού: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα (vid)
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ήμερα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Παγκόσμια Ήμερα Δικαιωμάτων του Παιδιού: «Η Πολιτεία στηρίζει την οικογένεια και εγγυάται τα δικαιώματα όλων των παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα. Όχι μόνο γιατί έχει ηθική υποχρέωση, αλλά γιατί έτσι διασφαλίζει το μέλλον». Αυτό αναφέρει, σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τo tweet του πρωθυπουργού:

Ημέρα του Παιδιού: Η 20η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά

Ημέρα του Παιδιού: Η 20η Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά, καθώς είναι η μέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.

Διαβάστε επίσης: Ημέρα του παιδιού: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας. Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101.

Τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Η Unicef, η Unesco,η Actionaid είναι 3 από τις πιο σημαντικές που προσφέρουν έργο, διαδραστικά με πολίτες σαν όλους εμάς.

Δείτε του pagenews.gr για την Ημέρα του Παιδιού:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments