Πολιτική

Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα για ΝΔ – Άμεσα εκλογές ζητούν οι Έλληνες

Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα για ΝΔ –  Άμεσα εκλογές ζητούν οι Έλληνες
6 στους 10 Έλληνες θέλουν άμεσα εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue.

Δημοσκόπηση Public Issue: Μεγάλο συνεχίζει να παραμένει το χάσμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στο τρίτο μέρος του Βαρόμετρου της Public Issue.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι  6 στους 10 πολίτες θέλουν να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Από την άλλη, το 37% πιστεύει ότι δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο. Θυμίζουμε, ότι  τον Ιανουάριο του 2018 το ποσοστό όσων ήθελαν να πάμε σε πρόωρες εκλογές ήταν μόλις 46%.

Στην παράσταση νίκης που θεωρείται εκ των βασικών δεικτών για την πορεία των κομμάτων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 54%.

Η ΝΔ έχει ποσοστό 71% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 17% στις απαντήσεις για το ποιος θα νικήσει στις εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσει ο ερωτώμενος.

Σε περίπτωση που επικρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, το 46% ερωτηθέντων δηλώνει θα αισθανόταν στεναχώρια, το 36% αδιαφορία και μόλις το 15% ανακούφιση.

Από την άλλη,  σε περίπτωση επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας, στεναχώρια θα αισθανόταν το 24%, το 40% αδιαφορία, και ανακούφιση το 34%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments