Πολιτική

Τσίπρας σε Ιταλία: “Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα”

Τσίπρας σε Ιταλία: “Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα”
Συμβουλές προς την Ιταλία να υποχωρήσει στην κόντρα με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Σύμφωνα με δημοσίευμά της, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε συνομιλίες με  Ιταλούς αξιωματούχους. Συνομιλίες οι οποίες είχαν συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να προέτρεψε την ιταλική πλευρά να μην κοντράρει την Βρυξέλλες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα δικά του λάθη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσέγγισε πρόσφατα προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μια συμβουλή».

Στο γιατί η Ελλάδα έμεινε αμέτοχη και δεν βοήθησε τη Ρώμη στη διαμάχη που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα του προϋπολογισμοι ο Αλέξης Τσίπρας “δικαιολόγησε” την στάση του αυτή λέγοντας πως “δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες”.

Ωστόσο, όπως γράφει η Corriere della Sera, α ο Τσίπρας είναι ο πλέον κατάλληλος να δώσει συμβουλές στην ιταλική κυβέρνηση καθώς είναι αυτός που έκανε πρώτος την υποχώρηση στα “θέλω” των Βρυξελλών και μετά επέβαλλε τα capital control στις τράπεζες και στους λογαριασμούς των πολιτών ώστε να αποφύγει την βίαιη κατάρρευση του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει πως μπορεί να αποφύγει η Ιταλία τη συνθηκολόγηση και τόνισε στους συνομιλητές του πως «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε… καλή τύχη». Επίσης συμβούλεψε τους Ιταλούς συνομιλητές του πως “θα ήταν καλύτερο να κάνετε σήμερα, αυτό που θα αναγκαστείτε να κάνετε αργότερα”.

Η εφημερίδα απευθυνόμενη στην ιταλική κυβέρνηση αναφέρει πως “δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη η χώρα πρέπει να καταλάβει”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments