Πολιτική

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή
Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Σκληρή απάντηση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η Ελλάδα να κατηγορεί την Τουρκία πως δεν έχει νομικά επιχειρήματα.

Αναφέρει επίσης ότι υπομονεύει τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε έπειτα από έγκριση του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα.

Με ξεκάθαρο τρόπο, η ελληνική διπλωματία στέλνει το μήνυμα στην Άγκυρα ότι «θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της».

«Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση» καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις προφορικές απειλές της τουρκικής κυβέρνησης.

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Η ανακοίνωση

«Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής σε μια κρίσιμη συγκυρία, καταδεικνύοντας την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος.

Αντιθέτως, ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

Όποιες και αν είναι οι διαφορές τους, οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου αναγνωρίζουν ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή μας.

Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει την υπεύθυνη αυτή στάση».

Νέες απειλές Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος κάνουν ριψοκίνδυνες ενέργειες

Για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί επισημαίνοντας πως Αθήνα και Λευκωσία κάνουν ριψοκίνδυνες ενέργειες.

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να κάνει χρήση των δικαιωμάτων της που προκύπτουν από τη διεθνή νομοθεσία σχετικά με τη διαμάχη για το Αιγαίο αλλά και το Κυπριακό», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

«Η Τουρκία δεν θα κάνει την ελάχιστη υποχώρηση από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», ανέφερε ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments