Ελλάδα

Λέσβος κακοκαιρία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Πλωμάρι (vids)

Λέσβος κακοκαιρία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Πλωμάρι (vids)
Λέσβος κακοκαιρία: Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης.

Λέσβος κακοκαιρία: Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων (αιφνίδια αποκόλληση και πτώση βράχων) στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή.

Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες στη Μόρια

Σχεδόν ανύπαρκτη είναι η προετοιμασία για τον χειμώνα, με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που είναι βρίσκονται στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών να είναι δραματικές.

Περισσότεροι από 5.800 άνθρωποι βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής της Μόριας -δομή που μπορεί να φιλοξενήσει 3.100- σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για το προσφυγικό.

Ο συνωστισμός και η απουσία σοβαρής προετοιμασίας για τον χειμώνα εγείρουν έντονο προβληματισμό στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς μεταναστών.

Τι είχε γίνει το βράδυ της Τετάρτης  28 Νοεμβρίου στην Λέσβο από την βροχόπτωση

Ζημιές προκλήθηκαν στη Λέσβο από την ισχυρή βροχόπτωση το βράδυ της Τετάρτης.

Καταστράφηκε τμήμα του οδοστρώματος στον κάμπο της Γέρας και συγκεκριμένα στην είσοδο του χωριού Παλαιόκηπος από την υπερχείλιση ποταμού.

Επίσης, ζημιές έγιναν στο χωριό Πλαγιά στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ έχουν σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.

Μεγάλες καταστροφές στον Παλαιοκηπο Γέρας- Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά

Πέτρες, λάσπη, φερτά υλικά ακόμα και αυτοκίνητα στην περιοχή του Παλαιοκηπου Γερας, μετά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετώπισε η περιοχή του Παλαιοκήπου Γέρας από την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε της απογευματινές ώρες.

Το νερό παρέσυρε δύο αυτοκίνητα, ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται στην περιοχή. Κλειστός είναι ο δρόμος στη διασταύρωση με το Πέραμα.

«Χείμαρρος» στην Λαγκάδα

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετώπισε η περιοχή της Λαγκάδας από την έντονη βροχόπτωση.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Μόλις υποχώρησε λίγο το νερό, οι εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές. Ο χείμαρρος είχε κατεβάσει πέτρες, φερτά υλικά και λάσπη, που κάλυψαν δρόμους της περιοχής, ενώ στη μέση είχαν σχηματιστεί ρυάκια που μετέφεραν το νερό.

Πηγή βίντεο: lesvospost

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments