Τουρισμός

Σολομέο: Tο χωριό που απέκτησε ζωή με πρωτοβουλία του Μπρουνέλο Κουτσινέλι (pics)

Σολομέο: Tο χωριό που απέκτησε ζωή με πρωτοβουλία του Μπρουνέλο Κουτσινέλι (pics)
Το χωριό Σολομέο βρίσκεται σε απόσταση 2,5 ωρών από τη Ρώμη, στην κορυφή ενός λόφου.

Το Σολομέο έχει συναισθηματική αξία έχει για τον Μπρουνέλο Κουτσινέλι.

Ο πατέρας του Ιταλού σχεδιαστή μόδας, Μπρουνέλο Κουτσινέλι (Brunello Cucinelli) του έδωσε κάποτε μια ευθεία συμβουλή: Δεν έχει νόημα να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο.

Φωτογραφία: Sante Castignani

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κουτσινέλι επανέλαβε τη συμβουλή του πατέρα του, ενώ μιλούσε σε 500 δημοσιογράφους στην αποκορύφωση του τελευταίου φιλανθρωπικού έργου του – την αποκατάσταση της κωμόπολης Σολομέο του 12ου αιώνα.

Φωτογραφία: Sante Castignani

Το χωριό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε απόσταση 2,5 ωρών από τη Ρώμη, στην κορυφή ενός λόφου έχει συναισθηματική σημασία: εκεί μεγάλωσε η σύζυγός του και ο ίδιος ο Κουτσινέλι γεννήθηκε όχι πολύ μακριά.

Αλλά αντιπροσωπεύει επίσης την ανησυχία του σχεδιαστή για μία Ιταλία που εξαφανίζεται, όπου οι παλιός τρόπος ζωής διατηρείται ανενόχλητος από τις ψηφιακές επιδρομές.

Φωτογραφία: Brunello Cucinelli

Στόχος του Ιταλού σχεδιαστή μόδας, σύμφωνα με το Elle, είναι να αναζωογονήσει την περιοχή στο σύνολό της, όχι μόνο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην εταιρεία του που εδρεύει στην Ούμπρια και τα γύρω εργαστήρια σε όλη την Ιταλία, αλλά και να ανυψώσει την πνευματική ζωή ολόκληρης της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments