Πολιτική

Καμμένος μετά τις δηλώσεις Ζάεφ: Έληξε κάθε συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος μετά τις δηλώσεις Ζάεφ: Έληξε κάθε συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Πάνος Καμμένος μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για "μακεδονική γλώσσα" βάζει "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό με ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “συμφωνίας των Πρεσπών”».

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού περί μοναδικής “μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας.

Πάνος Καμμένος μετά τις δηλώσεις Ζάεφ: Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ζάεφ: Επιμένει στα περί «μακεδονικής μειονότητας»

Οι δηλώσεις του περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» προκάλεσαν σάλο και την αντίδραση της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σε δηλώσεις του τα “μάζεψε” κάπως, ωστόσο φαίνεται πως ο Ζάεφ επιμένει.

Αυτή τη φορά το έκανε ανεβάζοντας ένα video στη σελίδα του στο Facebook. Ένα video όπου ο Ζόραν Ζάεφ λέει πως «είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονική γλώσσα”. Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ποτέ ξανά».

Στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε κι άλλα αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Είπε πως το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός και πως «όπως ποτέ άλλοτε, η “μακεδονική” ταυτότητα και η “μακεδονική γλώσσα” προστατεύονται».

Ο Ζόραν Ζάεφ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που του έκαναν πολίτες που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

Όταν του έθεσαν θέμα ταυτότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιχείρησε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη Συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας”, του αυτοπροσδιορισμού μας».

Σημείωσε δε ότι οι τροπολογίες δεν θα ενταχθούν στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ αν η Ελλάδα δεν κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments