Πολιτική

Καμμένος – Θεοδωράκης: Ο “πονοκέφαλος” του Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος – Θεοδωράκης: Ο “πονοκέφαλος” του Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται να προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου με την στάση τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεγάλος “πονοκέφαλος” φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου από την στάση δύο συγκεκριμένων προσώπων. Από την μια ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, καθώς τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ έχουν πυροδοτήσει ξανά το κλίμα. Από την άλλη, το νέο “πρόβλημα” αφορά τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος εμφανίζεται να μην κρατά συγκεκριμένη στάση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ζήτημα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ αφενός είναι πιο περίπλοκο αφού επηρεάζει την εικόνα της κυβέρνησης προς τα έξω. Εκτός αυτού, αυτό που “πονοκεφαλιάζει” ακόμα περισσότερο το Μαξίμου είναι ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είχε καμία αντίδραση στα λεγόμενα του Παναγιώτη Σγουρίδη, στελέχους των ΑΝΕΛ, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής εφόσον κατατεθεί από την Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά τον Σταύρο Θεοδωράκη το πρόβλημα αφορά την στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού υπήρχαν πληροφορίες για του Θεοδωράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, η κυβέρνηση προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να εκμαιεύσει εάν ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει αλλάξει στάση.

Θυμίζουμε ότι τελευταία φημολογούνταν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται πολύ κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως, ο ίδιος διέψευσε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ λέγοντας ότι στα μυστικά παζάρια με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «μια θέση πάρκινγκ και δυο ντενεκέδες λάδι» χωρίς ωστόσο να δώσει σαφή απάντηση τι θα κάνει με την συμφωνία των Πρεσπών. Αν θα παραμείνει δηλαδή στην αρχική του άποψη και θα την υπερψηφίσει ή εάν έχει κάποιες δεύτερες σκέψεις που μπορεί να τον οδηγήσουν στο να αλλάξει γνώμη.

Το Μέγαρο Μαξίμου, για το ενδεχόμενο ο Σταύρος Θεοδωράκης να αλλάξει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε:

«Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε.

Ωστόσο θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments