Τουρισμός

Ιαματικός τουρισμός: Στην τελική ευθεία οι αναγνωρίσεις των ιαματικών πηγών

Ιαματικός τουρισμός: Στην τελική ευθεία οι αναγνωρίσεις των ιαματικών πηγών
Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Athens Expo ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον ιαματικό τουρισμό.

Ιαματικός τουρισμός: Στην τελική ευθεία οι αναγνωρίσεις των ιαματικών πηγών.

Στην παρέμβαση της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογράμμισε ότι ανοίγονται νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του.

Όπως τόνισε η κα. Κουντουρά, πλέον υπάρχουν νέα θεματικά προϊόντα και εστίασε στις ρυθμίσεις του νέου νόμου που ψηφίστηκε χθες οι οποίες, όπως είπε, ενισχύουν τον τουρισμό υγείας κλπ.

Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει ως προορισμός υγείας ανέφερε συγκεκριμένα. Προσδιορίσαμε τα οφέλη του ιαματικού Τουρισμού και έτσι προχωρήσαμε στις αδειοδοτήσεις σημείωσε μεταξύ άλλων η κα υπουργός.

Σήμερα 54 ιαματικές πηγές είναι αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και αρχές του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες 75 περίπου που δεν είναι αναγνωρισμένες είπε η κα υπουργός.

Ο Μάρκος Δανας από τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών εστίασε στην ύπαρξη θεσμικού πλαισίου που πλέον βάζουν την Ελλάδα στο χάρτη του ιαματικού τουρισμού και ζήτησε αύξηση της ταχύτητας στην αναγνώριση των υπολοίπων ιαματικών πηγών.

Αφού έκανε λόγο για ένα προϊόν που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απαξιωμένο, τόνισε ότι ο δρόμος για την καθιέρωση του είναι μακρύς.

Συγκεκριμένα κάθε χρόνο μόλις 900.000 είναι τα εισιτήρια που κόβονται σε όλες τις ιαματικές της χώρας, ενώ σύμφωνα με έρευνα που έχει υλοποιηθεί μόλις το 56% των Ελλήνων έχουν επισκεφτεί η γνωρίζουν τις ιαματικές πηγές της χώρας.

Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι η εν λόγω αγορά μπορεί να φτάσει τα 320 εκατομμύρια ευρώ ως ετήσια έσοδα κάθε χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments