Ελλάδα

ΣΚΑΪ: Τι κατέγραψαν οι κάμερες από το “τέλειο” χτύπημα – Ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ

ΣΚΑΪ: Τι κατέγραψαν οι κάμερες από το “τέλειο” χτύπημα – Ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως εντόπισε τις κινήσεις των δραστών από την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Μεγάλο ανθρωποκυνηγητό  έχει εξαπολύσεις τις τελευταίες ώρες η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να φτάσει στους δράστες που τοποθέτησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12) βόμβα  εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σημειώνουμε, ότι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας χρησιμοποίησαν τη φράση «τέλεια έκρηξη» για να περιγράψουν το τρομοκρατικό χτύπημα. Ο ορισμός «τέλεια» αποδίδεται στο γεγονός ότι τα υλικά έχουν εξαϋλωθεί, κάτι που υποδηλώνει έμπειρους τρομοκράτες.

Ωστόσο χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι Αρχές μιλούν για ολική επαναφορά της τρομοκρατίας με ένα επικίνδυνο χτύπημα, ενώ την ίδια ώρα κάνουν λόγο  για ένα επαγγελματικό χτύπημα, που είχε μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια.

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Δεν τους νοιάστηκαν οι κάμερες

Ένα άλλο γεγονός που προκαλεί εντύπωση στις Αρχές είναι ότι οι δράστες δεν νοιάστηκαν σε καμία περίπτωση για τις κάμερες που υπήρχαν στην γύρω περιοχή. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μαύρα ρούχα και λίγα χαρακτηριστικά τους ίσως ήταν εκτεθειμένα.

Θυμίζουμε, ο τρόπος που έγινε το χτύπησα έχει κάνει την Αντιτρομοκρατική να “δείχνει” την  Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) για την εν λόγω τρομοκρατική επίθεση. Και αυτό διότι, από τα πρώτα στοιχεία που έχουν μαζευτεί, παρουσιάζονται αρετές ομοιότητες με το ισχυρό χτύπημα που έγινε ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2017, στο κτίριο του Εφετείου, επί της οδού Λουκάρεως.

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στον «σγουρομάλλη» και στον «ξανθό» που έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017.

Ακόμη, η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, πως στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα, βρίσκονταν τουλάχιστον τρία άτομα.

Ο ένας οδηγούσε, το δεύτερο άτομο κάλυπτε και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΙ. Οι δύο προαναφερθέντες «σγουρομάλλης» και«ξανθός» φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα, ενώ σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα ως «κάλυψη».

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται επίσης και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκαν οι δράστες μόλις έκαψαν το πρώτο όχημα διαφυγής τους, στα Άνω Πετράλωνα.

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος στον ΣΚΑΙ

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 02:37. Σχεδόν μια ώρα νωρίτερα άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας για τη βόμβα, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Άμεσα υπήρξε ενημέρωση στην Αστυνομία και δυνάμεις έσπευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται το ραδιόφωνο του σταθμού, αλλά και η εφημερίδα Καθημερινή.

Στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ μετέβησαν άμεσα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

Σύγκρουση Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ με Αλαφούζο για τη βόμβα στον ΣΚΑΪ

Ως ηθικό αυτουργό της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο ιδιοκτήτης του ομίλου, Γιάννης Αλαφούζος.

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωσή του, ο κ. Αλαφούζος επεσήμανε πως από το 2014 ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία «λάσπης» κατά του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η δήλωση Αλαφούζου:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια συκοφαντία -Επιβεβαιώνει ότι καλώς επιβάλαμε εμπάργκο στον ΣΚΑΪ

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου ο οποίο χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς της τρομοκρατικής επίθεσης τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οπως υποστήριξε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για «συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας» και επαναβεβαίωσε την ορθότητα της επιλογής του «εμπάργκο» που έχει επιβάλλει στον ΣΚΑΪ η Κουμουνδούρου.

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας. Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments