Ελλάδα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτός είναι ο πρώτος έτοιμος σταθμός (pics&vid)

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτός είναι ο πρώτος έτοιμος σταθμός (pics&vid)
Μετρό Θεσσαλονίκης: Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το σταθμό, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβάνι, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, τόνισε σε δηλώσεις του:

«Επιλέξαμε έναν σταθμό, αυτόν τον σταθμό, να τον φέρουμε στην τελική και ολοκληρωμένη μορφή για να λειτουργήσει σαν σταθμός αναφοράς, να είναι δηλαδή ένας σταθμός όπου ο καθένας θα μπορεί να δει πώς θα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά, οπότε και θα λειτουργήσει».

«Είναι ένας σταθμός ο οποίος βρίσκεται πραγματικά στην τελική του μορφή».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι, ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα μπορέσουν να παρευρεθούν θα είναι περιορισμένος, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το thestival.gr.

Το «παρών» στην αυριανή εκδήλωση αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο σταθμός «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελείται από τέσσερα επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται τα εκδοτήρια όπου το επιβατικό κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται τα ηλεκτρονικά, όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, εισιτήρια, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει το μετρό.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, στο τέταρτο επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 25 μέτρων από την επιφάνεια της γης βρίσκονται οι δίδυμες σήραγγες μέσω των οποίων θα «ταξιδεύει το μετρό» καθώς επίσης και αποβάθρα στην οποία θα αναμένει το κοινό.

Αρχικά το μετρό Θεσσαλονίκης, υπολογίζεται πως θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 300.000 κόσμο, κάτι που σημαίνει πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς θα μπορεί να μετακινείται με αυτό.

Οι πρώτοι συρμοί του μετρό αναμένεται να φτάσουν την άνοιξη του 2019, ενώ η δοκιμαστική λειτουργία του, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα έχει διάρκεια ενός έτους, καθώς το σύστημα είναι αυτόνομο και θα πρέπει να διασφαλιστεί πως θα είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, η κανονική λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό, πλην του σταθμού Βενιζέλου, θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και θα εκτελεί το δρομολόγιο από τη Νέα Ελβετία μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό σταθμό ενώ μέσα στο 2021 θα γίνει και η ένταξη της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Ο ίδιος σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου σχολίασε, πως «μας αφήνει τη γεύση της διάψευσης του ανέκδοτου» τονίζοντας πως οι Θεσσαλονικείς έχουν πικραθεί και ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτή την ιστορία.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε το βίντεο

*Πηγή φωτογραφιών: thestival.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments