Πολιτική

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Όταν άφησαν την Βουλή και έτρεξαν στα γήπεδα (pics)

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Όταν άφησαν την Βουλή και έτρεξαν στα γήπεδα (pics)
Τσίπρας και Μητσοτάκης πάτησαν χορτάρι για χάρη του βασιλιά των σπορ.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια σχέση η οποία έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Εκατοντάδες κόντρες εντός και εκτός Βουλής, μπηχτές μέσω ανακοινώσεων, πόλεμος στα social media και χίλια δυο άλλα πράγματα είναι αυτά που μας έρχονται στο μυαλό μόλις ακούσουμε τα ονόματά τους.

Ιδεολογικά σε πλήρη αντίθεση, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ειδικότερα όσο πλησιάζει η περίοδος των εκλογών «σφάζονται» προκειμένου να χτίσουν το όνομά τους που θα συνοδεύει το «Πρωθυπουργός της Ελλάδος».

Ωστόσο, εκτός από την πολιτική που τους ενώνει, αλλά ταυτόχρονα τους χωρίζει, υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να τους φέρει πιο κοντά. Τι είναι αυτό; Μα φυσικά ο βασιλιάς των σπορ. Το ποδόσφαιρο.

Παρόλο που είναι στην… πένα όλη μέρα, στο παρελθόν υπήρξαν στιγμές που επέλεξαν να πιάσουν την «στρογγυλή θεά» και να… ιδρώσουν μακρυά από νομοσχέδια, προϋπολογισμούς κλπ.

Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός είχε δοκιμάσει τις ικανότητές του σε φιλικό αγώνα παλαιμάχων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Εκεί έβγαλε το σακάκι του (η γραβάτα έλειπε…) και βάρεσε μερικά σουτάκια για να ξεμουδιάσει από την καθημερινότητα.

Εάν χρίστηκε σκόρερ, δεν το μάθαμε ποτέ.

Στην απέναντι όχθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αέρινος, με το «λονδρέζικο» στυλ του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αρκετές φορές φορά τα αθλητικά του και κατεβαίνει στα γήπεδα.

Εκτός από μπάσκετ, που τον έχουμε και εκεί να παίζει συχνά, ο πρόεδρος της ΝΔ «διδάσκει» και στο χορτάρι.

Ενδεικτικά, μια από τις συμμετοχές του ήταν σε αγώνα του κόμματός του με ομάδα Ρομά στο Μοσχάτο.

Μάλιστα «κυνήγησε» όσο τίποτα άλλο το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το «14» στην πλάτη και φανέλα της Τότεναμ

Περισσότερα