Υγεία

“Τρώω… χιόνι”: Να γιατί πρέπει να κόψεις αυτήν την κακή συνήθεια

“Τρώω… χιόνι”: Να γιατί πρέπει να κόψεις αυτήν την κακή συνήθεια
"Τρώω το χιόνι" ακούμε συνεχώς να λένε πολλοί όταν όλα ντύνονται στα λευκά. Ωστόσο, πώς το αθώο χιόνι μπορεί να συνδέεται ακόμα και με τον καρκίνο;

Τρώω χιόνι” λένε πολλοί και το παινεύονται. Ναι, το χιόνι είναι πραγματικά το καλύτερο και το… οικονομικότερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του και στα μικρά παιδιά, διότι όταν χιονίζει μπορούμε να το βρούμε νυφάδες ακόμα και έξω από την πόρτα μας.

Ίσως είναι η υφή και το κατάλευκο χρώμα του που κάνει τα παιδιά να τρελαίνονται στο κοίταγμά του, αλλά και τους μεγάλους να γυρίζουν έστω για λίγα λεπτά στην παιδική τους ηλικία.

Ωστόσο, το χιόνι δεν είναι τόσο αθώο (πλέον) όσο φαίνεται και το να το βάζουμε στο στόμα μας, όπως αρκετοί κάνουν για πλάκα κρίνεται απαγορευτικό. Ποιος είναι όμως ακριβώς ο λόγος που οι ειδικοί “φωνάζουν”;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του 2015 του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, έδειξε ότι το χιόνι στις αστικές περιοχές μπορεί να γίνει τοξικό λόγω των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, οι μελετητές τοποθέτησαν χημικά από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων σε σακουλάκι με φρέσκο χιόνι. Μετά από μία ώρα, το χιόνι είχε απορροφήσει τα επικίνδυνα χημικά που υπάρχουν σε προϊόντα πετρελαίου.

Η μικρή έκθεση σε αυτές τις χημικές ενώσεις, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ζαλάδα. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έρευνα η μεγάλη κατανάλωση τέτοιων ενώσεων, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στο συκώτι στα νεφρά, αλλά ακόμη και στον καρκίνο.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον να… καταναλώνει χιόνι μην ξεχάσετε να του μεταφέρετε τις γνώσεις σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments