Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτοί είναι οι 151 του Αλέξη Τσίπρα

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτοί είναι οι 151 του Αλέξη Τσίπρα
Συμφωνία των Πρεσπών: Τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.

Συμφωνία των Πρεσπών: Η αντίστροφη μέτρηση για το καθοριστικό ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο έχει ήδη ξεκινήσει.

Το ραντεβού αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (11/1).

Η συνάντηση των δύο αναμένεται να επισφραγίσει τη λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας της τελευταίας τετραετίας.

Οι δυο άνδρες έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικά θέματα της επόμενης μέρας και βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις.

Ο Πάνος Καμμένος  είναι αντιμέτωπος με τις διαλυτικές τάσεις του κινήματός του.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός αναζητάει μία νέα πλειοψηφία, έχοντας να αντιμετωπίσει τον σκόπελο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην συνέχεια τις εθνικές εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται σε όλες τις ψηφοφορίες.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει τον αριθμό των βουλευτών για να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για να κυβερνήσει μέχρι την στιγμή που ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει να στήσει κάλπες στην χειρότερη περίπτωση μέχρι τον Μάιο.

Αντίθετα την στήριξή τους αναμένεται να δώσουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων (ο οποίος διευκρίνισε ότι αν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης πριν τη συμφωνία των Πρεσπών θα καταψηφίσει, ενώ αν τεθεί μετά, θα υπερψηφίσει).

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν είναι σίγουρο ακόμα το τι θα πράξει, ωστόσο δεν αποκλείεται να απέχει από την ψηφοφορία.

Ωστόσο η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αναμένεται να πυροδοτήσει την κατάσταση και ενδεχομένως να προκαλέσει τον εκνευρισμό του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου,  καθώς στην πραγματικότητα η διαδικασία αυτή θα τον αφήσει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments