Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / ΣΚΑΪ: 48ωρη απεργία των εργαζόμενων – Λόγω των απολύσεων
ΣΚΑΪ: 48ωρη απεργία των εργαζόμενων – Λόγω των απολύσεων | Pagenews.gr
Pagenews Team

Δώδεκα εργαζόμενοι απολύθηκαν από τον ΣΚΑΪ την Παρασκευή.

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΚΑΪ είδαν την Παρασκευή δώδεκα δημοσιογράφοι του σταθμού.

Έτσι οι εργαζόμενοι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας για την ίδια ημέρα, 7 με 10 το βράδυ και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.

Όπως διαβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι, οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Αυτό που απομένει είναι η προκήρυξη της απεργίας από την ΕΣΗΕΑ.

Ωστόσο, για πογκρόμ απολύσεων στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» κάνει λόγο ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

«Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

«Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές», προσθέτει το συνδικαλιστικό Όργανο των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ επίσης ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.

Κατόπιν τούτου, τα ΔΣ των Ενώσεων αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών τηλεόρασης και των τεχνικών ραδιοφώνου, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ιστοσελίδα «skai.gr» από τις 19.00 έως τις 22.00 σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, «διαμαρτυρόμενοι για το πογκρόμ των απολύσεων που πραγματοποιούνται».

Ετικέτες: 
2019