Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Αυγενάκης: Δεν υποχωρεί ο Μητσοτάκης απέναντι στη Μέρκελ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Αυγενάκης: Δεν υποχωρεί ο Μητσοτάκης απέναντι στη Μέρκελ για τη Συμφωνία των Πρεσπών | Pagenews.gr
Pagenews Team

«Όση πίεση και να ασκούσε η κ. Μέρκελ στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα άλλαζε την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχω ξεκαθαρίσει πολύ έγκαιρα τη θέση μας», δήλωσε, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5» του Ηρακλείου.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Μέρκελ πως δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη, ο γραμματέας του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι:

«Αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε στους Σκοπιανούς τη δήθεν ‘μακεδονική εθνότητα’ και τη δήθεν ‘μακεδονική γλώσσα’. Η δική μας θέση είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι επωφελής για το εθνικό συμφέρον. Και γι’ αυτό δεν θα την κυρώσουμε».

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας της ΝΔ σχολίασε πως «για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η ‘μητέρα των μαχών’, οι εθνικές εκλογές. Για το λόγο αυτό κινούμαστε με πολλή προσοχή τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού». Αναφορικά με τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές επεσήμανε:

«Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή και το τονίζω για μια ακόμα φορά πως δεν μοιράζουμε χρίσματα σε κανένα. Είμαστε όμως, υπέρ επιλογών που γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια. Κινούμαστε βάσει του αισθήματος ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες και πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και το συμφέρον των πολλών».

Επισήμανε μάλιστα ότι η Κρήτη βρίσκεται ψηλά στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και ιδίως θέματα υποδομών, θέματα ανάπτυξης που χρονίζουν για πολλές δεκαετίας:

«Για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, τον Κ. Μητσοτάκη, αποτελούν προτεραιότητα και αυτό αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση ως στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ετικέτες: 
2019