Ελλάδα

Σιατίστης Παύλος: Η ζωή και το έργο του

Σιατίστης Παύλος: Η ζωή και το έργο του
Σιατίστης Παύλος: Πέθανε σε ηλικία 71 ετών, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Σιατίστης Παύλος: Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, πέθανε σε ηλικία 71 ετών, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος,υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο αείμνηστος ήταν εκ των πλέον λογίων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και έχαιρε ιδιαίτερου σεβασμού και τιμής από τους νέους.

Σιατίστης Παύλος: Η ζωή και το έργο του

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974.

Από το 1998 ανέλαβε την Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης δια την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης εξελέγη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης». Για την πλούσια κοινωνική του δράση είχε βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλους ευαγείς οργανισμούς.

Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου του 2006.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments