Υγεία

Μπρόκολο: Πέντε λόγοι για να μπει στην διατροφή μας

Μπρόκολο: Πέντε λόγοι για να μπει στην διατροφή μας
Το μπρόκολο και τα οφέλη για την υγεία.

Το μπρόκολο είναι από τα λαχανικά που πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση στο διατροφολόγιο μας. Είναι υγιεινό και ευέλικτο καθώς μπαίνει σε πολλές συνταγές.

Συνήθως δεν το επιλέγουμε λόγω της έντονης μυρωδιάς του, ωστόσο εάν κανείς δει τα οφέλη που μπορεί να έχει στην υγεία του ανθρώπου, σύντομα θα αλλάξει γνώμη και θα αρχίσει να το βλέπει με διαφορετικό… μάτι.

Συγκεκριμένα, πέντε λόγοι που θα μας κάνουν να εντάξουμε το μπρόκολο στην διατροφή μας:

  • Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ειδικά σε βιταμίνη C και είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φολικού οξέως και καλίου, που το κάνουν ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συνεπώς, η κατανάλωσή του μας προσφέρει αρκετά περισσότερα από όσα νομίζουμε.

  • Βοηθάει στην αποτοξίνωση

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά του μπρόκολου βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξουδετέρωση και εξάλειψη ανεπιθύμητων μολυσματικών στοιχείων που εμφανίζονται στον οργανισμό.

  • Έχει αντικαρκινική δράση

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν επιβεβαιώσει την αντικαρκινική του δράση. Αναλυτικότερα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ, έδειξε πως το μπρόκολο μπορεί ακόμα να εμποδίσει την ανάπτυξη όγκων κατά 60% και να ενισχύσει την υποχώρησή τους κατά το εντυπωσιακό 75%.

  • Μειώνει τη χοληστερόλη

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Προσθέτοντας μπρόκολο στην καθημερινή διατροφή μπορείτε να βοηθηθείτε σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσετε υπό έλεγχο τη χοληστερόλη σας. Εκτός από τη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL), το μπρόκολο βοηθά επίσης στην αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης σας (HDL).

  • Δυναμώνει τα μάτια

Είμαστε επιρρεπείς σε βλάβες των ματιών καθώς μεγαλώνουμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη. Ωστόσο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο της νόσου των ματιών με την κατανάλωση μπρόκολου. Συγκεκριμένα, το μπρόκολο έχει υψηλά επίπεδα λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, που βελτιώνουν φυσικά την υγεία των ματιών και τα προστατεύουν από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments