Πολιτική

Σπύρος Δανέλλης: Διεγράφη από το Ποτάμι μετά την στήριξη στην κυβέρνηση

Σπύρος Δανέλλης: Διεγράφη από το Ποτάμι μετά την στήριξη στην κυβέρνηση
Εκτός Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης.

Εκτός Ποταμιού ετέθη ο Σπύρος Δανέλλης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ωστόσο, να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις.

Θυμίζουμε, ότι ο κ. Δανέλλης απάντησε στο “τελεσίγραφο” του Σταύρου Θεοδωράκη προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης. Με την σειρά του, ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και θα πει “ναι” στην ψηφοφορία της Τετάρτης (16/1/19).

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κ.κ Θεοδωράκης και Δανέλλης συναντήθηκαν, με τον πρόεδρο του Ποταμιού να διαμηνύει στο βουλευτή ότι η θέση του κόμματος είναι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Δανέλλης φέρεται να αποτελεί έτσι τον 151ο βουλευτή που αναμένεται να ψηφίσει «υπέρ» στην πρόταση εμπιστοσύνης. Είχε άλλωστε από καιρό κάνει σαφή την πρόθεσή του, μιλώντας μάλιστα υπέρ μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα της Κεντροαριστεράς.

Μόλις προχτές (13/1/19) εξάλλου, ο κ. Δανέλλης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ πήρε το λόγο τη στιγμή που εισήλθε στην αίθουσα ο πρωθυπουργός.

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μού επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη» ανέφερε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος.

Τσίοδρας: Εκτός Ποταμιού ο Δανέλλης

“Υπάρχει πολιτικό ζήτημα μ’ αυτήν την κυβέρνηση όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα”, διαμήνυσε ο Δημήτρης Τσιόρδας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι η παράταξή του, ενδέχεται να αναθεωρήσει τη στάση της, ενόψει των προσεχών πολιτικών εξελίξεων.

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ» είπε αρχικά μιλώντας στο Open TV.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments