Πολιτική

Βουλή Live: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Βουλή Live: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
Βουλή Live: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "θέλουμε την Ελλάδα της προόδου απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης, γιατί αυτή η Ελλάδα μας αξίζει. Θα έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσουμε".

Βουλή Live: Η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία».

Εξήγησε ότι παρότι είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν, καθώς «ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας», δεν το έκανε.

Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις, τόνισε.

Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε: «η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

Βουλή Live: Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού (Μεταδόθηκε και live και μέσα από τη σελίδα του pagenews.gr στο Facebook)

LIVE η ομιλία του Alexis Tsipras στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Gepostet von pagenews.gr am Mittwoch, 16. Januar 2019

Η ομιλία του πρωθυπουργού:

Το στυλ ομιλίας του κ. Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα θεατρικό και αναρωτιέμαι αν κάποιοι του έχουν πει ότι μιλώντας δυνατά χωρίς επιχειρήματα, είναι μια εικόνα που μπορεί να πείσει.

Γιατί είστε νευρικός κ. Μητσοτάκη αφού είστε σίγουρος ότι έχετε τόση μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προκάλεσα αυτή την διαδικασία με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό, την δημοκρατία.

Είχα την τόλμη την πολιτική να ζητήσω καθαρές λύσεις, διότι η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, αυτό επιτάσσει.

Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά ότι μπορούσα να μην το πράξω. Θα μπορούσαν να απευθύνομαι στην αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας την οποία και δεν θα κερδίζατε όπως και την προηγούμενη φορά.

Αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε 13 κυβερνήσεις κυβερνούν με κόμματα που δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Το καλοκαίρι του 2015 που είχαν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ 25 βουλευτές που λέγατε να συνεχίσω, παρότι είχαμε 124 βουλευτές, ενώ τώρα με 151 μου λέτε ότι δεν έχω πολιτική νομιμοποίηση.

Στις κρίσιμες ώρες θα πρέπει όλοι να παίρνουν θέση. Οι βουλευτές δεν είναι στρατιωτάκια, αυτό προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο πατέρας σας κυβέρνηση από το 1990 έως το 1993 παίρνοντας τον βουλευτή Κατσίκη, έναν βουλευτή που είχε εκλεγεί με άλλο κόμμα.

Σχεδόν όλα τα κόμματα που ζητούσαν να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης, και τώρα που ζητάω πάλι υπάρχει πρόβλημα.

Το βασικό πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι έχει μια τεράστια δυσκολία να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Υιοθέτησε ένα αφήγημα και συνεχίζει αυτό το αφήγημα. Φαίνεται ότι με την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης που κατέθεσα έχει έρθει σε πιο δύσκολη θέση απ’ ότι πριν.

Ενώ μας απειλούσε ότι όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Ο κ.Μητσοτάκης όταν υιοθετεί ένα αφήγημα συνεχίζει με το ίδιο αφήγημα άσχετα με τις εξελίξεις.

Η ΝΔ στοχοποιεί βουλευτές με εικόνες, ονόματα, ακόμα και πρόσωπα που τιμούν τον δημόσιο βίο με την παρουσία τους εδώ και 45 χρόνια, όπως ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται εδώ και αντί να αρθρώσει πολιτικό λόγο της επιφυλλίδας γνωστού επιχειρηματία που εξαπολύει υβρεολόγιο απέναντι στην κυβέρνηση.

Το 2014 η ανεργία ήταν στο 24% και σήμερα είναι στο 18%. 350.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα χρόνια που είμαστε εμείς στην κυβέρνηση.

Είστε ο καλύτερος χορηγός μας όσο υπερασπίζεστε την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε μια κουβέντα για να καταδικάσει τα στελέχη της ΝΔ που στέλνουν μαζικά μηνύματα στους οπαδούς της ΝΔ με τα ονόματα των βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ο δρόμος που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και διχαστικός.

Κύριε Θεοδωράκη θέλω να σας ρωτήσω εάν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διέδιδαν μαζικά sms με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις των βουλευτών της ΝΔ, τι θα είχε γίνει;

Ο κ. Κακλαμάνης είπε σήμερα όσα δεν είπε ο κ . Μητσοτάκης, και καταδίκασε τα φαινόμενα αυτά λέγοντας πως ποτέ ξανά δεν πρέπει να υπάρξουν τέτοιες αθλιότητες.

Ούτε τώρα ούτε χθες ούτε ποτέ δεν πρέπει να έχουμε αυτή την αθλιότητα απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα απέναντι σε βουλευτές.

Εκτός από τις θέσεις και τις απόψεις ζηλεύετε και τις πρακτικές της ακροδεξιάς, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο.

Αυτό που καταλαβαίνω από αυτή την στάση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την πολιτική της έντασης.

Κ. Μητσοτάκη αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα.

Αυτό κάνατε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, κι αντί να πείτε “εντάξει έκανα λάθος” λέτε “είμαστε ακόμα στο 4ο μνημόνιο”.

Κ. Μητσοτάκη θα σας πρότεινα να αντιδικήσουμε στην βάση πολιτικών επιχειρημάτων.

Εσείς στοχοποιείτε βουλευτές, ξεχνάτε τι έγινε στο παρελθόν με δικές σας κυβερνήσεις, ότι κι εσείς δεχτήκατε βουλευτές που έφυγαν από άλλα κόμματα.

Καταλαβαίνω την αδυναμία σας κ.Μητσοτάκη να έχετε ένα πολιτικό αφήγημα αλλά αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ότι πιο αστείο μπορεί να ακούσει κανείς όταν βλέπει με ποιο σχέδιο και ποια ηθική πορευόμαστε.

Σήμερα συζητούμε την ψήφο εμπιστοσύνης, φαντάζομαι όταν έρθει η κρίσιμη συμφωνία των Πρεσπών οι βουλευτές θα ψηφίσουν με βάση την συνείδησή τους και θα κριθούμε και οι 300.

Αυτή η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την ιθαγένεια, χωρίς την ψήφο του κ. Καμμένου, ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, την ταυτότητα φύλου.

Τότε δεν βάζατε ζήτημα δεδηλωμένης, παρ ‘ ότι ο Καμμένος δεν ψήφιζε.

Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της χώρας έχουν αποκατασταθεί, το χρέος είναι βιώσιμο και έχει ρυθμιστεί και τα πολιτικά διλήμματα πλέον μπαίνουν με άλλο τρόπο.

Δεν έχουν πάθει λοιπόν επιδημία οι βουλευτές που μπορεί να αλλάζουν κόμμα.

Έρχονται μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα σχετικά με την κοινωνία και την πραγματικότητα.

Ναι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαμορφώνουν έναν νέο διπολισμό με βάση τις θέσεις και τις απόψεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόοδος και το κόμμα του κ. Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με τον Μητσοτάκη που γνωρίσαμε παλιά. Είναι το κόμμα του Σαμαρά, του Γεωργιάδη.

Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης.

Θέλουμε να μειωθεί κι άλλο η ανεργία, θέλουμε να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος, να περάσει ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εμείς έχουμε μόνο τη δύναμη των επιχειρημάτων μας, εσείς έχετε την δύναμη του λαϊκισμού και του ψεύδους.

Ελάτε να αναμετρηθούμε σε μια συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, να μας πείτε για ποιο λόγο αλλάξατε στάση.

Ελάτε, όπου θέλετε. Θέλετε στον ΣΚΑΪ να σπάσουμε και το εμπάργκο;

Κ. Μητσοτάκη πολύ φοβάμαι πως άμεσα θα πρέπει να βρείτε άλλα σημεία για να διαφωνήσετε με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλιώς να πείτε δημόσια πως αλλάζετε θέση και να προσχωρήσετε σε αυτή του Κ. Καμμένου.

Ο κ. Κουμουτσάκος πήρε τον λόγο για να πει ψέμματα σχετικά με την ΠΓΔΜ.

Οι γείτονες διευκρινίζουν στην ρηματική διακοίνωση ότι ο όρος nationality όπως αναφέρεται στην Συμφωνία αναφέρεται στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει σε πρωτόγνωρα βάθη το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου

Οι γείτονες ξεκαθαρίζουν ότι η γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών και ουδεμία σχέση έχει με την δικιά μας ιστορία.

Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που πάλεψε, μάτωσε, για να βγάλει την χώρα από την επιτροπεία.

Θέλουμε την Ελλάδα της προόδου απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης, γιατί αυτή η Ελλάδα μας αξίζει. Θα έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα συνεχίσουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments