Αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Αλλαγή σελίδας με Καραμέρο ζητά το ΚΙΝΑΛ στο Μαρούσι

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Αλλαγή σελίδας με Καραμέρο ζητά το ΚΙΝΑΛ στο Μαρούσι
O Γιώργος Καραμέρος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Η διάσταση που επήλθε μεταξύ Καραμέρου και του συστήματος Δούρου το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια σε συνδυασμό με την Καραμανλική προέλευση του υποψηφίου της Ν.Δ., Θ. Αμπατζόγλου, φαίνεται ότι μέτρησε αποφασιστικά ώστε το ΚΙΝΑΛ στο Μαρούσι να «δείξει» προς την μεριά του ανεξάρτητου Γιώργου Καραμέρου για την δημαρχία.

Ο Γιώργος Καραμέρος διεκδικεί τον Δήμο Αμαρουσίου με τον συνδυασμό, #Ενωμένο Μαρούσι

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το inmaroussi.gr, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τα μέλη του Κινήματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση βάζοντας ως βασικά προτάγματα την αλλαγή σελίδας από την διοίκηση Πατούλη και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του υποψηφίου που πρέπει να επιλεγεί.

Σημειώνεται ότι στην εκλογική μάχη του Αμαρουσίου, στην οποία ενεπλάκη για λίγες ημέρες και η Μαρίνα Πατούλη, συμμετέχουν ως υποψήφιοι επίσης ο Γ. Νικολαράκος και ο Π. Βραχνός οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτημα για κομματικό χρίσμα από την Ν.Δ., χωρίς επιτυχία.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝ.ΑΛ. Αμαρουσίου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Αμαρουσίου καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες του Δήμου μας να στηρίξουν θέσεις που ανταποκρίνονται στην ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση και οι οποίες εκφράζονται διακριτά μέσα από πρόσωπα και συνδυασμούς που έχουν σαφές κατά την κρίση τους προοδευτικό πρόσημο.

Παράλληλα, κρίνουμε ότι είναι η ώρα για μία αλλαγή πορείας στο Μαρούσι και δεν ταυτιζόμαστε με όσους υπόσχονται να συνεχίσουν την κατεύθυνση της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, με τις δηλώσεις τους ή το πρόγραμμά τους. Κρίνοντας ότι ο προγραμματικός λόγος και οι ιδέες ξεπερνούν τα στενά όρια μίας κομματικής στήριξης, θεωρούμε απαραίτητο να συμβάλλουμε στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών με τις δικές μας ιδέες για την πόλη και την καθημερινότητά μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε:

 • Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, με ουσιαστική αναβίωση των συνοικιακών συμβουλίων, αίτημα και κατάκτηση του χώρου μας, με σκοπό τη συμμετοχή των δημοτών σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους.
 • Διαφάνεια και διαύγεια διαμορφωμένη και σε δημοτικό επίπεδο, με κωδικοποιημένη δημοσίευση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε ξεχωριστό ιστότοπο και με στοιχεία ονομαστικής ψηφοφορίας των δημοτικών συμβούλων.
 • Ολοκληρωμένο κυκλοφοριακό σχέδιο, που δεν απομονώνει γειτονιές και βλέπει την πόλη σαν ένα ενιαίο χώρο δραστηριότητας.
 • Αναβάθμιση και δημιουργία αθλητικών χώρων, με έμφαση στην κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου με στίβο (ο μόνος Δήμος χωρίς τέτοια υποδομή), εγκατάσταση που δικαιούται, καθώς ως σήμερα χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις γειτονικών Δήμων.
 • Ξεχωριστή διαλογή απορριμμάτων, με έμφαση στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης στην πηγή και κλείσιμο όλων των κρυφών και φανερών χώρων προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων.
 • Ενέργειες για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, με άμεση απομάκρυνση των εμποδίων και σταδιακή εγκατάσταση υποδομών που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.
 • Ενεργή συμμετοχή του Δήμου στην εκπαιδευτική διαδικασία της μέσης εκπαίδευσης, για την εξοικείωση της νέας γενιάς με τους δημοκρατικούς και αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Σκοπός είναι τα παιδιά να μαθαίνουν για τις δομές λειτουργίας του Δήμου, έτσι ώστε να γνωρίζουν πώς να διεκδικούν την επίλυση ζητημάτων για υποθέσεις που τους αφορούν στο άμεσο μέλλον τους.
 • Συνεργασία του Δήμου με τις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπάρχουν στον Δήμο μας, για καλύτερη προσβασιμότητα των δημοτών σε αυτές.
 • Επικοινωνία του Δήμου με δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης (φροντιστήρια), με σκοπό την καθιέρωση υποτροφιών για κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες οικογένειες.
 • Καθιέρωση ειδικού τμήματος στο οργανόγραμμα του Δήμου, με αποκλειστική αρμοδιότητα την έρευνα για πόρους που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα για την αξιοποίησή τους από τον Δήμο μας.
 • Πλήρη αξιοποίηση πόρων που μπορούμε να απορροφήσουμε από το Πράσινο Ταμείο.
 • Απομάκρυνση κάθε υπερτοπικής λειτουργίας που δρα σε περιοχές αμιγούς κατοικίας.
 • Παροχή υπηρεσιών ασύρματου internet (Wi-Fi) δωρεάν σε όλους τους δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους.
 • Μείωση της γραφειοκρατίας για ζητήματα κοινωνικής αρωγής και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στα όρια του Δήμου.
 • Διεκδίκηση αντισταθμιστικών μέτρων από όσες επιχειρήσεις επιβαρύνουν με την υπερτοπική τους λειτουργία την καθημερινότητα των κατοίκων.
 • Άμεση επίλυση του ζητήματος των ομβρίων υδάτων, με την κατασκευή αγωγών ομβρίων στις γειτονιές που αντιμετωπίζουν σε αυξημένη διάσταση το πρόβλημα και έχουν παρατηρηθεί καταστροφές.
 • Κατασκευή πεζοδρομίων σε δρόμους που δεν υπάρχουν, με προτεραιότητα τις οδούς αυξημένης κυκλοφορίας (π.χ. Μεσογείων).
 • Εξεύρεση μόνιμων χώρων λαϊκών αγορών με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και χώρους στάθμευσης.
 • Δημιουργία υποδομών για την συμμετοχή της πόλης στην επανάσταση των «Έξυπνων Πόλεων» και τη δημιουργία μίας πόλης ικανής να συνδέσει την τεχνολογία και την πληροφορική, με ένα προοδευτικό πολιτικό όραμα μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βελτίωσης του αστικού χώρου και των αστικών υπηρεσιών.
 • Υλοποίηση δράσεων για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με αναφορά και στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης κατά τον 20ό αιώνα (π.χ. το Μαρούσι και η ταυτότητά του στον Μεσοπόλεμο, το Μαρούσι στον δρόμο προς τον 21ο αιώνα).

Με σεβασμό στη κρίση του κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, τον προτρέπουμε να αναζητήσει με βάση το δικό του αισθητήριο και να επιλέξει την καλύτερη λύση που θα κρίνει τη ζωή του τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο