Υγεία

Λύκος: Βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Λύκος: Βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις
Η διάγνωση του λύκου δεν είναι πάντα εύκολη!

Λύκος: Η διάγνωση του λύκου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο.

Είναι επίσης πιθανό να εμφανίζονται και να υποχωρούν, ενώ είναι περισσότερο ορατά όταν η πάθηση βρίσκεται σε φάση έξαρσης.

Επειδή δεν υπάρχει μέθοδος πρόβλεψης μιας έξαρσης της νόσου, δείτε παρακάτω πέντε πιθανές ενδείξεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Αν και κάποιες είναι μη ειδικές, αφορούν δηλαδή και άλλες παθήσεις, συμβουλευτείτε γιατρό εάν κάποια από αυτά τα συμπτώματα επηρεάζουν την καθημερινότητά σας.

Λύκος: Βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις

  • Εξανθήματα: Πολλοί πάσχοντες παρουσιάζουν έξαρση των συμπτωμάτων λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα είναι το εξάνθημα που αναπτύσσεται στο πρόσωπο όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το εξάνθημα έχει σχήμα πεταλούδας και καλύπτει τη μύτη και τα μάγουλα. Κάποιοι εμφανίζουν εξανθήματα και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια, το στήθος και η πλάτη.
  • Δυσκολίες στην αναπνοή: Δεδομένου ότι ο λύκος μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των πνευμόνων ή της καρδιάς, το λαχάνιασμα αποτελεί ακόμη ένα πιθανό σύμπτωμα. Αυτό προκαλεί διαρροή υγρού, το οποίο περιβάλλει τους πνεύμονες. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην καρδιά, προκαλώντας περικαρδίτιδα. Άλλοι ασθενείς τέλος, εμφανίζουν πόνο στο στήθος όταν προσπαθούν να αναπνεύσουν.
  • Πόνοι στις αρθρώσεις: Είναι από τις πρώτες ενδείξεις της πάθησης και επηρεάζουν το 70% των ασθενών. Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για πόνους ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά υπάρχει η εξής διαφορά: ο λύκος επηρεάζει τις αρθρώσεις στη μία πλευρά του σώματος, ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει συνήθως και τις δύο πλευρές.
  • Αλλαγές στο βάρος, κούραση: Ο λύκος μπορεί να προκαλέσει αναιμία, δηλαδή χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα ο πάσχων να μην έχει ενέργεια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο ασθενής μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στα νεφρά, τα οποία επίσης προκαλούν κόπωση. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, το άτομο μπορεί να πάρει βάρος ως αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών. Άλλοι ασθενείς χάνουν βάρος, όταν ο λύκος επηρεάζει τον θυρεοειδή και άλλες ορμόνες.
  • Σύγχυση: Ο λύκος επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας συχνά προβλήματα μήνης, σύγχυση, μεταβολές της διάθεσης και προβλήματα συγκέντρωσης. Το άτομο μπορεί επίσης να έχει αυξημένο άγχος και πονοκεφάλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments