Πολιτική

Καμμένος: “Casus belli” για τον Τσίπρα αν κρατήσει υπουργούς των ΑΝΕΛ

Καμμένος: “Casus belli” για τον Τσίπρα αν κρατήσει υπουργούς των ΑΝΕΛ
Καμμένος: Εάν ο Τσίπρας κρατήσει τους υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, τότε “δεν θα μπορέσει να ξαναπεράσει νομοσχέδιο.”

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά των πρώην στελεχών του που παραμένουν στην κυβέρνηση αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του κόμματος του που επέλεξαν να στηρίξουν τη κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι «αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδησή τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη».

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας:

«Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική».

«Ο Ζάεφ και η πλευρά των Σκοπίων έχει παραβιάσει την ίδια τη συμφωνία, η οποία δεν έχει καμία ισχύ καθώς δεν έχει την υπογραφή του προέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων. Η συμφωνία έχει περάσει δια της συνταγματικής εκτροπής στα Σκόπια», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είχε ενημερώσει εξ’ αρχής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα βάλω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Plan B».

«Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να μιλά για “Μακεδόνες” και μειονότητα, παραβιάζει τη συμφωνία» σημείωσε παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ επανέλαβε ότι «όταν διαφωνεί ο πρόεδρος της άλλης χώρας, δεν μπορείς να υπογράψεις μια διεθνή συνθήκη».

Καμμένος: Εάν υπογράψει τη Συμφωνία ο Παυλόπουλος συμμετέχει σε συνταγματική εκτροπή

«Αν υπογράψει ο Προκόπης Παυλόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, αν πρώτα δεν την έχει υπογράψει ο πρόεδρος των Σκοπίων, θα συμμετέχει στη συνταγματική εκτροπή», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση σε Κουντουρά, Κόκκαλη και Κουίκ. Ανέφερε πως Κουντουρά και Κόκκαλης είχαν συμφωνήσει μαζί του για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο ξαφνικά άλλαξαν στάση και τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως παρ’ ότι τον έκανε δύο φορές υπουργό, εκείνος χρησιμοποιήσει αυτές τις θέσεις για να τον “χτυπήσει” και να του γυρίσει την πλάτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καμμένος τόνισε για μια ακόμα φορά πως το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών που έφτασε στην Βουλή έχει αλλοιωθεί και δεν είναι το ίδιο με αυτό που συμφώνησαν αρχικά Τσίπρας – Ζάεφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments