Υγεία

Βιβλιάρια υγείας: Έρχεται το τέλος τους – Πώς θα γράφονται πλέον οι συνταγές

Βιβλιάρια υγείας: Έρχεται το τέλος τους – Πώς θα γράφονται πλέον οι συνταγές
Τίτλοι… τέλους για τα βιβλιάρια υγείας.

Οριστικό τέλος φαίνεται πως μπαίνει στο τέλος του Φεβρουαρίου στα βιβλιάρια υγείας.

Συγκεκριμένα, αμφότερα τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ να γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Έτσι, οι δικαιούχοι θα έχουν την υποχρέωση να φέρουν  μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Από την άλλη πλευρά, σχετικά με τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο οι για τις καταχωρήσεις θα ισχύουν τα εξής:

  • Οι ασθενείς, τα βιβλιάρια των οποίων θα τελειώνουν, δεν θα λαμβάνουν καινούργια αλλά απλώς θα προστίθενται σελίδες.
  • Σε περίπτωση που τα ειδικά φύλλα τελειώσουν, τότε θα αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου.
  • Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Βιβλιάρια υγείας: Έρχεται το τέλος τους – Πώς θα γράφονται πλέον οι συνταγές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments