Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός αύριο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (vid)

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός αύριο – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (vid)
Πρόγνωση καιρού: Τι προβλέπει για την Πέμπτη ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός από αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Την Πέμπτη αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα Ανατολικά πρόκειται να σημειωθούν καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία “Φοίβος” – Τα κύρια χαρακτηριστικά της

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας είναι οι έντονες βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, τις καταιγίδες και τις κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (8 έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο έως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο αναμενόμενος υετός (βροχή, χιόνι, χαλάζι) από την Τετάρτη 23 έως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ενώ στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο ολικός υετός αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά έως το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας και αύριο Πέμπτη αναμένονται βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα βόρεια ορεινά. Σημειώνεται ότι κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στη Αττική αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και πιθανώς καταιγίδες κατά κύριο λόγο τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα από το πρωί έως το βράδυ της Πέμπτης.

Από την Παρασκευή έως και το μεσημέρι της Κυριακής, ένα νέο κέντρο χαμηλών πιέσεων, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας. Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο από το πρωί του Σαββάτου 26/01, και σε δυτικούς στο Αιγαίο από το βράδυ του Σαββάτου και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως το Σαββάτο, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά και θα εξασθενήσουν. Όμως η βελτίωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκ νέου φαινόμενα, η έκταση και ισχύς των οποίων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επί του παρόντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments