Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματόδοτηση για τη συνέχιση των ανασκαφών στο Καστρί Γρεβενών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Χρηματόδοτηση για τη συνέχιση των ανασκαφών στο Καστρί Γρεβενών
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Η χρηματοδότηση του έργου είναι 50.000 ευρώ και γίνεται από πιστώσεις που διαθέτει η Περιφέρεια για το σκοπό αυτό.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προγραμματική σύμβαση για την συνέχιση των εργασιών και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Καστρί Γρεβενών, υπέγραψε με το υπουργείο Πολιτισμού και το ΑΠΘ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος της πανεπιστημιακής ανασκαφής, με θέμα «την αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Ακρόπολη, αρχιτεκτονικά και οικοδομικά κατάλοιπα και καταγραφή των ευρημάτων».

Όπως σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, η χρηματοδότηση του έργου είναι 50.000 ευρώ και γίνεται από πιστώσεις που διαθέτει η Περιφέρεια για το σκοπό αυτό.

Το ερευνητικό και ανασκαφικό έργο θα εκτελέσει ομάδα αρχαιολόγων του ΑΠΘ, ενώ ως άμεση προτεραιότητα είναι η μελέτη των λειψάνων, των αρχαίων οικοδομημάτων στην αρχαία ακρόπολη, στο Καστρί Γρεβενών, προκειμένου να διαφυλαχθούν και να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά κατάλοιπα του πολιτισμού των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων σε αυτή την περιοχή της Ανατολικής Πίνδου.

Η συνολική διάρκεια του έργου που ορίζει η σύμβαση είναι σε 18 μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments