Πολιτική

Ανασχηματισμός 2019: Οι σκέψεις του Τσίπρα και το επικρατέστερο σενάριο

Ανασχηματισμός 2019: Οι σκέψεις του Τσίπρα και το επικρατέστερο σενάριο
Ανασχηματισμός 2019: Οι "Πρέσπες"... έφυγαν και τώρα στο τραπέζι το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ανασχηματισμός 2019: Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, η κυβέρνηση μπαίνει σε τροχιά ανασχηματισμού, αφού τα επόμενα 24ωρα είναι αυτά που θα δείξουν τη νέα κυβέρνηση που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Βασικός σκοπός του πρωθυπουργού είναι οι αλλαγές οι οποίες θα έρθουν να αποτελέσουν το έναυσμα για μια ανανέωση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά πολιτικές συμμαχίες με φόντο τις εκλογές, όποτε αυτές και εάν διεξαχθούν.

Ωστόσο, αυτό που ακόμα παραμένει άγνωστο και “πονοκεφαλιάζει” τον Αλέξη Τσίπρα είναι το εξής το ερώτημα. Τι είναι προτιμότερο:

Να κάνει διορθώσεις στο σχήμα με στόχο να φτάσει μέχρι το Μάιο και εκεί να κάνει τον εκλογικό ανασχηματισμό ή  ήρθε η ώρα να πάει στο επόμενο σχήμα που θα διατηρήσει μέχρι τέλους.

Βάζοντας τα πράγματα στο τραπέζι, καταλαβαίνουμε, πώς ένας ανασχηματισμός που θα δημιουργούσε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην κυβέρνηση, ειδικά  με την είσοδο στην κυβέρνηση ονομάτων – έκπληξη, θα άλλαζε την ατζέντα από τα αρνητικά αποτελέσματα της κάλπης.

Εκτός αυτού, θα έδινε τη δυνατότητα σε κυβερνητικά στελέχη να απαλλαγούν από υπουργικές υποχρεώσεις και να βγουν στο κυνήγι των… σταυρών με μεγαλύτερη άνεση.

Ώρα για αποφάσεις και το πιθανότερο σενάριο

Το προσεχές διάστημα, θυμίζουμε ότι αναμένεται να δρομολογηθούν ορισμένα θετικά μέτρα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι να γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ παράλληλα και η κατάργηση του υποκατώτατου.

Ακόμα, μέσα στον Φλεβάρη εξελίξεις είναι πιθανόν να έχουμε και στις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για τα κόκκινα δάνεια.

Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που ο πρωθυπουργός επιθυμεί να παραμείνουν στην επικαιρότητα, αφού το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά την κύρωση από την Ελληνική Βουλή το έχει αφήσει πίσω του.

Από την άλλη, ένας ανασχηματισμός… σαρωτικός θα επισκιάσει όλα τα θετικά μέτρα του πρωθυπουργού, ενώ θα υποχρεωθεί να απομακρύνει και κυβερνητικά στελέχη που σήκωσαν το βάρος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Καταληκτικά, να αναφερθεί, ότι το πιθανότερο και επικρατέστερο σενάριο είναι ο Αλέξης Τσίπρας να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις που θα κλείσουν αυτήν την περίοδο χωρίς περαιτέρω αναταράξεις με την είσοδο στην κυβέρνηση προσωπικοτήτων της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης (κεντροαριστεράς) που στήριξαν τις επιλογές του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι, θα μπει στο… κόλπο να συζητήσει με πρόσωπα που… φλέρταρε και το ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments