Αυτοδιοίκηση

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Εκδήλωση για την πρόληψη εξάρτησης παιδιών – εφήβων από το διαδίκτυο

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Εκδήλωση για την πρόληψη εξάρτησης παιδιών – εφήβων από το διαδίκτυο
Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Δράση για την πρόληψη της εξάρτησης των παιδιών και των εφήβων από το διαδίκτυο υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ».

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Δράση για την πρόληψη της εξάρτησης των παιδιών και των εφήβων από το διαδίκτυο αλλά και την ασφαλή πλοήγησή τους σε αυτό, υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Η ημερίδα ενημέρωσης έχει θέμα «Κακοποίηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου-διαδικτυακοί τρόποι ασφαλούς πλοήγησης: Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου» και πραγματοποιείται με αφορμή την Ημέρα για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και ειδικός ερευνητής-αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων,
  • Μαρίσα Βουλγαράκη, ψυχολόγος-εγκληματολόγος, MSc Criminal Investigation
  • Ελένη Κουρούμαλη, παιδοψυχολόγος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν θέματα που απασχολούν τον κόσμο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, και συγκεκριμένα: Τι είναι το διαδίκτυο, Μύθοι και Πραγματικότητες, Ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου, Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου, Φαινόμενα Εποχής, Εθισμός-Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Πρόληψης,«ΠΥΞΙΔΑ» σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής ευθύνης της, διοργανώνει κάθε χρόνο σύντομες παρεμβάσεις πρόληψης για τους μαθητές, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους με το διαδίκτυο, να ενημερωθούν για τους κινδύνους και του τρόπους προστασίας από αυτούς.

«Γνωρίζουμε ότι η κατάχρηση του διαδικτύου συνεχώς αυξάνεται. Παιδιά και έφηβοι βρίσκονται αντιμέτωποι με προκλήσεις και κινδύνους που συχνά δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις και οι γονείς απεγνωσμένοι δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η έγκυρη, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων», σημειώνουν σε μήνυμά τους τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά, νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play