Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ: Αναμένεται το προσεχές διάστημα – Οι δύο σκέψεις του Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ: Αναμένεται το προσεχές διάστημα – Οι δύο σκέψεις του Μαξίμου
Στα σκαριά η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ με φόντο τη... "Μακεδονία".

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ: Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να συναντηθούν. Και αυτό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ίσως γίνει πολύ σύντομα, διότι η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα των πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας να προχωρά σε δηλώσεις που εμπεριέχουν “Μακεδονικό λαό” και “Μακεδονία”.

Η κυβέρνηση όπως έδειξε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «κατανοεί» μεν την ανάγκη Ζόραν Ζάεφ αλλά και το “τυπικό” δικαίωμα να αποκαλεί «Μακεδονία» την χώρα του.

Σημειώνεται άλλωστε, ότι και ένας από τους πρωτεργάτες της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η χώρα του νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι να κυρώσει η ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στην Αθήνα λοιπόν, λίγο καιρό μετά την κύρωση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που θα υπάρξουν στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. εάν ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίσει να κάνει τα δικά του.

Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρξει συνάντηση, θα είναι η πρώτη μετά τις Πρέσπες.

Οι δύο σκέψεις του Μαξίμου

Αρχικά, υπάρχει το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρα να συναντηθεί με τον Ζάεφ σε κάποιο διεθνές φόρουμ και τότε να ζητήσει εάν επιθυμεί εξηγήσεις από τον ομόλογό του. Να τον ενημερώσει δηλαδή για το πόσο βλάπτεται κάθε φορά που χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία”, αντί για “Βόρεια Μακεδονία”, όπως προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ τους.

Ένας πιθανός τόπος συνάντησης ίσως είναι η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι δεδομένη.

Το δεύτερο ενδεχόμενο που σκέφτονται στο Μαξίμου είναι να μην υπάρξει καμία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ. Κι αυτό προκειμένου το θέμα να ξεχαστεί όσο η χώρα θα μπαίνει σιγά σιγά σε προεκλογική περίοδο.

Μαξίμου: Δεν έχει κλειδώσει καμία συνάντηση

«Δεν έχει κλειδώσει καμία συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ» ανέφεραν μέσω διαρροής κυβερνητικές πηγές αργά το βράδυ της Τρίτης (29/1/19).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments