Διεθνή

Βενεζουέλα: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Χουάν Γκουαϊδό

Βενεζουέλα: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Χουάν Γκουαϊδό
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων επέβαλε την Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) της Βενεζουέλας στον Χουάν Γκουαϊδό.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων επέβαλε την Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) της Βενεζουέλας στον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

Στον επικεφαλής του κοινοβουλίου, σε βάρος του οποίου διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, επιβλήθηκε «απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ως το πέρας της έρευνας» και επίσης «το πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών» και η δέσμευση τυχόν άλλων περιουσιακών του στοιχείων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του TSJ Μάικελ Μορένο.

Ο αυτοανακηρυχθής πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υποτιμά μια απειλή φυλάκισής του, αλλά δεν εκτιμά πως πρόκειται για «κάτι καινούργιο».

«Σε όσους βρίσκονται στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου: το καθεστώς βρίσκεται στην τελική του φάση, είναι αναπόφευκτο, και δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τον εαυτό σας για τον ‘σφετεριστή’ (σ.σ. Μαδούρο) και τη συμμορία του!», αντέκρουσε με tweet του ο Γκουαϊδό.

«Είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε να δρούμε και να εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Στην πολιτική της αυξανόμενης κλιμάκωσης των πιέσεων στην κυβέρνηση Μαδούρο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Βενεζουέλα, επικαλούμενο τις πολιτικές ταραχές, την εγκληματικότητα, τις υποβαθμισμένες υγειονομικές υποδομές και τις αυθαίρετες συλλήψεις Αμερικανών πολιτών.

Το αμερικανό ΥΠΕΞ αύξησε το επίπεδο της τετράβαθμης κλίμακας για τις ταξιδιωτικές οδηγίες στο επίπεδο του «μην ταξιδεύετε».

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Βενεζουέλας PDVSA , με στόχο να πλήξει τις εξαγωγές αργού της χώρας – που είναι μέλος του ΟΠΕΚ – προς τις ΗΠΑ και να ασκήσει πιέσεις στον σοσιαλιστή πρόεδρο για να παραιτηθεί.

«Το αίμα που μπορεί να κυλήσει στη Βενεζουέλα θα είναι στα χέρια σου Ντόναλντ Τραμπ» απάντησε οργισμένος ο Μαδούρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments