Διεθνή

Μαδούρο για προεδρικές εκλογές: Αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους στο εγγύς μέλλον

Μαδούρο για προεδρικές εκλογές: Αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους στο εγγύς μέλλον
Μαδούρο για προεδρικές εκλογές: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έβαλε τέλος στα ''σενάρια'' για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. ''Δεν υπάρχει έλλειψη στη χώρα'', ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μαδούρο για προεδρικές εκλογές: Με την ατάκα ”στη χώρα δεν υπάρχει έλλειψη εκλογών”, ο Νικολάς Μαδούρο απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης ψηφοφορίας. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RT, ανέφερε σχετικά:

”Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει έλλειψη εκλογών. Οι μόνες εκλογές που αναμένεται να γίνουν είναι κοινοβουλευτικές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το 2020”.

Παράλληλα, προσέθεσε τα εξής, εξαπολύοντας ”βέλη” προς την αντιπολίτευση της χώρας:

”Το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιπολίτευση κι όχι στις τακτικές εκλογές. Είχαμε εκλογές 25 φορές σε 20 χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες είχαμε 6 εκλογές. Οι εκλογές το 2018 ορίστηκαν κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης”.

Από τη μεριά της, η Ρωσία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, με τον Ρώσο ΥΠ.ΕΞ, Λαβρόφ, να σημειώνει την ανάγκη ύπαρξης διαλόγου:

”Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η κρίση είναι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια αλλαγή καθεστώτος, σαν αυτές που έχει κάνει ήδη πολλές φορές η Δύση. Και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να επωφελήθηκε από την αλλαγή καθεστώτος”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments