Τεχνολογία

Έλληνες κινητό: Πόσοι δεν έχουν – Τι αναφέρει έρευνα

Έλληνες κινητό: Πόσοι δεν έχουν – Τι αναφέρει έρευνα
Έλληνες κινητό: Τι αποκαλύπτει έρευνα για την χρήση κινητών τηλεφώνων και smartphone παγκοσμίως.

Έλληνες κινητό: Το κινητό τηλέφωνο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς το κινητό μας.

Αφού εκτός από το να πάρουμε τηλέφωνο ή να στείλουμε sms, είναι και το “εργαλείο” μας για τα social media αλλά και για πολλά άλλα, όπως ενημέρωση, συναλλαγές κλπ.

Πόσοι όμως δεν έχουν κινητό;

Μία πρόσφατη έρευνα της PEW Research Center για την χρήση κινητών τηλεφώνων και smartphone παγκοσμίως ήρθε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Σύμφωνα με αυτή η Ελλάδα μαζί με την Ρωσία είναι η τελευταία χώρα στην κατοχή smartphones στις ανεπτυγμένες χώρες που πραγματοποίησε την έρευνα, με ποσοστό 59%.

Στον αντίποδα οι χώρες με την μεγαλύτερη κατοχή έξυπνων κινητών είναι η Νότια Κορέα με ποσοστό (95%), το Ισραήλ (88%) και η Ολλανδία (87%). Αξιοσημείωτο είναι ότι ελάχιστες θέσεις πιο πάνω από την Ελλάδα και με ποσοστό μόλις 66% βρίσκεται η χώρα την οποία οι περισσότεροι στο μυαλό μας την έχουμε συνδέσει με την τεχνολογία, η Ιαπωνία.

Τι γίνεται στην Ελλάδα

Μόλις το 29% των άνω των 50 ετών είναι κάτοχοι smartphone στην Ελλάδα όταν στις ηλικίες 18-34 το ποσοστό είναι 95%. Αντίστοιχα όσοι έχουν τύχει υψηλότερης εκπαίδευσης στην χώρας είναι σε ποσοστό 86% κάτοχοι «έξυπνου κινητού» έναντι μόλις 48% αυτών της κατώτερης εκπαίδευσης. Σε ότι αφορά το φύλο η ζυγαριά γέρνει ελάχιστα (59%-58%) υπέρ των ανδρών και είναι η μικρότερη στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ένα ενδιαφέρον επίσης στοιχείο είναι ότι στην Ελλάδα το περίπου το 1/3 του δείγματος (32%) είναι κάτοχοι κινητών που δεν είναι smartphone (σ.σ. το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό πίσω από την Ρωσία) ενώ υπάρχει και ένα 10% που δεν είναι καν κάτοχοι συσκευής κινητού τηλεφώνου.

Το παραπάνω ποσοστό είναι επίσης από τα υψηλότερα στον κόσμο αν και εντύπωση προκαλεί ότι η ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα που οι κάτοικοι της αντιστέκονται στην κατοχή κινητών τηλεφώνων είναι ο Καναδάς όπου 1 στους 4 δεν διαθέτει συσκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments