Πολιτική

Αυγενάκης: Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκκωφαντική

Αυγενάκης: Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκκωφαντική
"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μακιαβελικό πρόσωπο που βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού", τονίζει μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Την πεποίθηση ότι «ολοένα και περισσότεροι πολίτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους τον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί το χθες και στρέφουν την προσοχή τους στην πολιτική πρόταση της ΝΔ για το αύριο» εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη και εκκωφαντική», τονίζει.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εικόνα πρωτοφανούς θεσμικής κατάντιας με πλειοψηφίες ευκαιρίας και –όπως φαίνεται– όλα σε τιμές ευκαιρίας». «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μακιαβελικό πρόσωπο που βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού και αδιαφορεί εάν όσα κάνει πληγώνουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς», επισημαίνει.

Ακόμα, υπογραμμίζει για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ότι η ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αγωνίζονται «για μία Ευρώπη με περισσότερη και καλύτερη απασχόληση».

Θυμίζουμε, ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να μακροημερεύσει η κυβέρνηση μειοψηφίας – part time προθύμων».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Στις κάλπες οι πολίτες θα πάρουν τον λόγο και θα εκφραστεί η κοινωνία που η κυβέρνηση αγνοεί, λοιδορεί και διχάζει».

Ερωτώμενος αν μπορεί κάτι να αλλάξει σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Αυγενάκης επισήμανε:

«H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση και εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών» και συμπλήρωσε ότι «θα μείνουμε σταθεροί στο εθνικό καθήκον και δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν η συμφωνία αυτή να δεσμεύει την Ελλάδα ώστε να κλείνει άνευ όρων κάθε κεφάλαιο αξιολόγησης της γειτονικής χώρας στην ενταξιακή της πορεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments