Πολιτική

Κουίκ: «Ματώνω» για τη Μακεδονία, αλλά στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ

Κουίκ: «Ματώνω» για τη Μακεδονία, αλλά στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ
Ο Τέρενς Κουίκ μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, την Μακεδονία αλλά και τον Πάνο Καμμένο.

Για ποιο λόγο στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε σε συνέντευξή του ο Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε παλιότερα για την ελληνική Μακεδονία, και υποστήριξε ότι άλλαξαν οι συνθήκες και η γεωπολιτική.

Αλλά δεν εξήγησε ούτε ποιες συνθήκες άλλαξαν ούτε ποια γεωπολιτική κατάσταση άλλαξε άρδην στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις», είπε ο κ. Κουίκ.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για τα βίντεο από την προεκλογική περίοδο του 2015, όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι είχε δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για τη Μακεδονία, φωνάζοντας «ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, τη Θράκη, όλα» και προσθέτοντας «μιλάω για τη Μακεδονία και όταν μιλάω για τη Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά»… απάντησε:

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Όλα δείχνουν ότι και ο Τέρενς Κουίκ οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά είναι, άλλωστε, όσα δήλωσε για τον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή «σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί».

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά, και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη, σας λέω και ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ορθάνοιχτο να πολιτευθεί και αυτός με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο

Υποστήριξε, τέλος, ότι τις τελευταίες 15 ημέρες είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να του πει ότι με την ορκωμοσία του δεν θα δήλωνε ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενε βουλευτής των ΑΝΕΛ, όμως στάθηκε αδύνατον.

Και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν θα δήλωνε ανεξάρτητος: «Ακριβώς γιατί -ξέρετε κάτι;- μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο που με έδιωξαν και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα»…

Διαβάστε Eπίσης

Κουίκ: Όταν ως δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από τους χουντικούς Παττακό, Λαδά και Ασλανίδη

Τέρενς Κουίκ: Ορκίστηκε βουλευτής – Η επιστολή του

Περισσότερα