Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Να πάψει η κυβέρνηση να κουρελιάζει το Σύνταγμα

Νέα Δημοκρατία: Να πάψει η κυβέρνηση να κουρελιάζει το Σύνταγμα
"Να δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψηφίσει ξανά την αναθεώρηση του άρθρου 32 για τον ΠτΔ", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης βλέπει η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος και συγκεκριμένα του άρθρου 30 παράγραφος 1.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κυβέρνηση-κουρελού προέβη σήμερα σε μια άτακτη πολιτική υποχώρηση με εμφανή, όμως, υστεροβουλία.

Φωτογραφία: Eurokinissi


Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ 1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό».

Η ΝΔ εκτιμά ότι «αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014.

Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών».

Φωτογραφία: Eurokinissi


Κλείνοντας η ΝΔ καλεί «τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κιόλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4;».

Διαβάστε Eπίσης

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η στάση της ΔΗΣΥ στην ψηφοφορία για τις αναθεωρητέες διατάξεις

Συνταγματική Αναθεώρηση: Πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Περισσότερα