Πολιτική

Κωνσταντίνος Μπάρκας: Ποιος ο νέος υφυπουργός Εργασίας

Κωνσταντίνος Μπάρκας: Ποιος ο νέος υφυπουργός Εργασίας
Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι ο νέος υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίστηκε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Μπάρκας θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και είναι από τα στελέχη που εμφανίζεται πολύ συχνά στα τηλεπαράθυρα προκειμένου να υπερασπιστεί με σθένος το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Έχει διατελέσει δημοσιογράφος στην «Αυγή».

Ως μέλος της νεολαίας του κόμματος έχει αναπτύξει σχέσεις με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και την ομάδα των «νεολαίων» που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας να αναδείξει.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας που ορίστηκε νέος υπουργός Εργασίας , εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος. Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία.

Υπήρξε υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

Ο Κωνσταντίνος  Μπάρκας ήταν από τα μαθητικά χρόνια στη νεολαία Συνασπισμού ενώ είχε υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments