Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Δείτε πότε θα τελειώσει η κακοκαιρία – Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος (vid)

Πρόγνωση καιρού: Δείτε πότε θα τελειώσει η κακοκαιρία – Τι προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος (vid)
Πρόγνωση καιρού: Αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Πρόγνωση καιρού: Στα νότια και ανατολικά της χώρας περιορίζεται η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, για να επανέλθει η κακοκαιρία το σαββατοκύριακο.

Χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.).

Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν από τα βόρεια και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο 9-10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένουμε βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης και χιόνια από τα 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω, ωστόσο, η κακοκαιρία θα αρχίσει να κοπάζει από το μεσημέρι κι έπειτα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, ενώ οι βοριάδες θα παραμείνουν ισχυροί εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Κεντρική Μακεδονία: Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα που κινούνται σε στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (από το 91ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης) και στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια, στην Ημαθία και Καϊμάκτσαλαν, στην Πέλλα.

Οδηγίες της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται.

«Όλοι οι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments