Διεθνή

Ερντογάν: Ζήτησα από τον Τσίπρα το τζαμί στην Αθήνα να έχει μιναρέ

Ερντογάν: Ζήτησα από τον Τσίπρα το τζαμί στην Αθήνα να έχει μιναρέ
Να ανοίξει το τζαμί Φετιχέ στην Πλάκα ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε κοινό στην Ανδριανούπολη.

Ο Ερντογάν δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εκείνος του ζήτησε σε αντάλλαγμα να ανοίξει το τζαμί Φετχιγιέ στην Πλάκα και αναρωτήθηκε… που είναι ο μιναρές του.

Φωτογραφία Eurokinissi


Την είδηση μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.

«Οι θρησκευτικές μειονότητες μπορούν να εξασκήσουν τα δικαιώματά τους με πολλούς τρόπους. Τους επιστρέψαμε ακόμη και την ακίνητη περιουσία τους. Αντίθετα, τα τζαμιά μας στη Δύση δέχονται βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις. Στη «Δυτική Θράκη» και στη Γερμανία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε πως στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε το ίδιο πράγμα.

«Όταν συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα, του είπα το ίδιο. Είπα: «κοίταξε, θέλετε κάτι από εμάς. Θέλετε τη Θεολογική Σχολή (της Χάλκης)». Είπα «ας ανοίξουμε το Φετχιγιέ Τζαμί. Είπαν «θα ανοίξουμε το τζαμί». Και γιατί δεν υπάρχει μιναρές; Θα μπορούσαν οι εκκλησίες να είναι χωρίς καμπαναριό; Ποιο είναι το ουσιαστικό μέρος ενός τζαμιού; Οι μιναρέδες που φτάνουν ως τον ουρανό», είπε ο Ερντογάν.

Μάλιστα τόνισε επίσης ότι η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν πως δέχεται επικρίσεις από την αντιπολίτευση. «Ας κριτικάρουν όσο θέλουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί. Για μια ακόμα φορά μίλησε ξανά για «Τούρκους» στη «Δυτική Θράκη». «Δεν μπορείτε να ανεχτείτε τον όρο «Τούρκος στη «Δυτική Θράκη» ενώ εμείς δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, οπουδήποτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον όρο «Ρωμιός».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments