Ελλάδα

Γιούνκερ για τον φούρναρη της Κω: “Συμβόλιζε τη δική μου Ευρώπη”

Γιούνκερ για τον φούρναρη της Κω: “Συμβόλιζε τη δική μου Ευρώπη”
Γιούνκερ για τον φούρναρη της Κω: Η δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη.

Γιούνκερ για τον φούρναρη της Κω: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε δήλωση για τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, έστειλε τα συλλυπητήρια στους οικείους του και τόνισε πως η στάση ζωής του εκλιπόντος, συμβόλιζε την “Ευρώπη του”.

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: Η δήλωση του για τον θάνατο του Αρβανιτάκη

“Με οδύνη με πληροφορήθηκα τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, του υποδειγματικού Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών

Η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης. Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές”.

Ποιος ήταν ο Διονύσης Αρβανιτάκης

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης από την Κω έφτιαχνε και διένειμε ψωμιά σχεδόν σε καθημερινή βάση στους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφταναν στο νησί, πριν δημιουργηθούν οι δομές φιλοξενίας.

Για την δράση του τιμήθηκε με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Στη δράση του είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Η κοινωνική προσφορά του κ. Αρβανιτάκη έγινε γρήγορα γνωστή και του απέφερε πολλές, ίσως απρόσμενες, τιμές. Σημαντικές βραβεύσεις, όπως το 2ο Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016 (ανάμεσα σε 5 υποψήφιους) που πήρε τελικά στις 15/12, εγκωμιαστικά δημοσιεύματα σε ξένα ΜΜΕ (έφτασε μέχρι τους Humans Of New York κ.ά.), ακόμα και ειδικές εκδηλώσεις προς τιμήν του.

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών. Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη στους οικείους, τους συντοπίτες του, αλλά και τους Ευρωπαίους που μάθαιναν για το ανθρωπιστικό του έργο και τη βοήθειά του σε όσους το είχαν ανάγκη.

πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments