Πολιτική

Τζανακόπουλος για Μωραΐτη – Τόλκα: “Κίνηση για τη συγκρότηση ευρύτερου προοδευτικού πόλου”

Τζανακόπουλος για Μωραΐτη – Τόλκα: “Κίνηση για τη συγκρότηση ευρύτερου προοδευτικού πόλου”
Τζανακόπουλος για Μωραΐτη - Τόλκα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλυσε σε δηλώσεις του τη σημασία της ένταξης των Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα.

Τζανακόπουλος για Μωραΐτη – Τόλκα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον “Αθήνα 9.84” για τον ανασχηματισμό. Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπουργοποίηση των Μωραίτη και Τόλκα ως κινήσεις που θα συμβάλλουν στη συγκρότηση προοδευτικού πόλου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε τα εξής:

“Η κίνηση αυτή έρχεται να αποτελέσει ένα από τα βήματα της στρατηγικής για τη συγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού πόλου.

Δείχνει ότι η κυβέρνηση καλύπτει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δυνάμεων και δεν περιορίζεται στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τοποθέτηση αυτή όπως της κ. Ζορμπά και της κ. Ξενογιαννακοπούλου παλαιότερα, αναδεικνύουν την πρόθεση να υπάρξει μία αναφορά και μία συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον, έχει πάρει πολιτικές αποφάσεις που το οδηγούν σε μία πολιτική ταύτιση με τη Δεξιά στη χώρα μας”.

Για τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:

“Αφού η ΝΔ έχει τις αμφιβολίες της δεν χρειάζεται παρά να δεσμευτεί ότι θα προτείνει και εκείνη τον κ. Παυλόπουλο. Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, πράγμα το οποίο φαίνεται όλο και περισσότερο απίθανο.

Εμείς δεν πρόκειται να πορευτούμε πολιτικά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Εμείς πάντοτε ανοίγουμε το διάλογο με απόλυτη διαφάνεια και καθαρότητα και λέμε την πολιτική μας θέση”.

Η θέση του για την επόμενη Βουλή, αφορά τη δημιουργία ισχυρότερης πλειοψηφίας για τον ΣΥΡΙΖΑ:

“Θα έχουμε μία πολύ πιο ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε διαφορετικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και θεωρώ ότι πολλά από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην αναθεωρητική διαδικασία στην επόμενη Βουλή, θα έχουν πάρει το μάθημά τους μετά και από τα εκλογικά αποτελέσματα”, ανέφερε σχετικά.

Όσο για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι πριν από τις Ευρωεκλογές θα είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.

πηγή φωτογραφιών: Εurokinissi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments