Πολιτική

Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ – Τα νέα ονόματα

Ευρωεκλογές: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ – Τα νέα ονόματα
Στην τελική ευθεία το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές.

Μετά την επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με σταυρό και όχι με λίστα -όπως συνέβαινε παλαιότερα- η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως προετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Όπως γράφει το iefimerida, βασικός σκοπός του κόμματος για την Ευρωβουλή είναι το ψηφοδέλτιο να περιλαμβάνει άτομα που θα αντιπροσωπεύουν τις κοινωνικές ομάδες και θα προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας και όχι αποκλειστικά από την Αθήνα.

Φωτογραφία Eurokinissi – Γιώργος Κονταρίνης


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, υποψήφιος θα είναι ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι και ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Τη νέα γενιά θα εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ενώ σαφές μήνυμα της σημασίας που δίνει η ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού –μεταναστευτικού ζητήματος είναι η υποψηφιότητα του δημάρχου Σάμου και πρώην περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Εκτός των προαναφερθέντων, υποψήφιος θα είναι επίσης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής.

Επίσης, τα ονόματα που έχουν ακουστεί και είναι σχεδόν σίγουρο πως το τέλος θα μπουν το ψηφοδέλτιο είναι η καθηγήτρια Ιατρικής Λυδία Μουζάκα, ο εμπειρογνώμονας για αγροτικά θέματα Δημήτρης Μελάς και ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης.

Φωτογραφία Eurokinissi – Γιάννης Παναγόπουλος


Να θυμίσουμε, ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μειμαράκης έχει τεθεί επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα από το νυν πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι και αυτοί ξανά υποψήφιοι. Καταληκτικά, από τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών σε αυτό για την ευρωβουλή θα μετακομίσουν όπως έχει ανακοινωθεί η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η βουλευτής, Έλενα Ράπτη.

*φωτογραφία εξωφύλλου: Eurokinissi – Τατιάνα Μπόλαρη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments