Πολιτική

Ξένα ΜΜΕ για Πολάκη: “Συνηθισμένος να τραβά τα βλέμματα”

Ξένα ΜΜΕ για Πολάκη: “Συνηθισμένος να τραβά τα βλέμματα”
Ο Παύλος Πολάκης για μια ακόμη φορά τραβά τα βλέμματα της επικαιρότητας πάνω του. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν είναι μόνο... ελληνικά, αφού πολλά ξένα ΜΜΕ ασχολούνται με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Ξένα ΜΜΕ για Πολάκη: Το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη μονοπωλεί στην ελληνική επικαιρότητα. Ωστόσο, η “φήμη” του Κρητικού αναπληρωτή υπουργού Υγείας φτάνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη αφού μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία τα τελευταία 24ωρα ασχολούνται μαζί του.

Συγκεκριμένα, τόσο το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε, όσο και οι απειλές του, αλλά και η καταγραφή της συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα έκανε μέχρι και τα ξένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό του.

Αναλυτικότερα, αρχικά οι New York Times ασχολήθηκαν εκτενώς με τον «πόλεμο» Γιάννη Στουρνάρα και με τον Παύλο Πολάκη καθώς στον κεντρικό της τίτλο αναφέρει «Ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας καταγγέλλει παρέμβαση υπουργού στο έργο του».

Αναφερόμενο στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις για το δάνειο Πολάκη, το δημοσίευμα τονίζει ότι ο «αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι μια γραφική φιγούρα που έχει φωτογραφηθεί να παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους καπνίζοντας σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους».

Εκτός των NYT, και οι αναφέρονται στον Παύλο Πολάκη. Συγκεκριμένα, οι Financial Times από την πλευρά τους αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι προχώρησε σε μία ανήκουστη προσπάθεια να επηρεάσει το έργο του και τονίζει ότι ο κ. Πολάκης διέρρευσε σε ιστοσελίδα αποσπάσματα από μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους. Μάλιστα, στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά και στις παλιές δηλώσεις Πολάκη περί διπλών ταμείων όσο ήταν δήμαρχος Σφακίων.

«Ο διοικητής της ΤτΕ κατηγορεί υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση», επισημαίνεται στον τίτλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Reuters

Και στο Reuters όμως αναφέρονται στον «πόλεμο» Στουρνάρα – Πολάκη. «Ο Στουρνάρας ζητά από τον Τσίπρα να χαλιναγωγήσει υπουργό του» επισημαίνεται στο άρθρο σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι την ώρα που οι τράπεζες είναι ακόμη επιφυλακτικές με τα καταναλωτικά δάνεια, την ίδια στιγμή έχει δοθεί ένα μεγάλο δάνειο στον Πολάκη.

Στο δημοσίευμα αναπαράγεται η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα ζητώντας του να ελέγχει και άλλα δάνεια πολιτικών ενώ σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης διέρρευσε μέρος της συνομιλίας που είχε με τον κ. Στουρνάρα σε φιλικό του μέσο ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, στο άρθρο σημειώνεται επίσης πως τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν αρκετές φορές με τον κ. Πολάκη. «Νωρίτερα αυτό το μήνα τον επέπληξε ο Επίτροπος Υγείας της ΕΕ για το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο. Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Πολάκης απάντησε στον Επίτροπο ότι δεν είναι δική του δουλειά».

Καταληκτικά, και το Bloomberg όμως αναφέρθηκε στο θέμα με τίτλο «Η Ελλάδα σε νέα διένεξη για επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας».

«Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μία νέα διαμάχη για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον Διοικητή της, Γιάννη Στουρνάρα, και έναν υπουργό. Κατά περιόδους οι εντάσεις αναζωπυρώνονται ανάμεσα στον Γ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments