Καιρός

Θεσσαλονίκη Καιρός – Ωκεανίς: Στην “κατάψυξη” η χώρα – Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Θεσσαλονίκη Καιρός – Ωκεανίς: Στην “κατάψυξη” η χώρα  – Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
Θεσσαλονίκη Καιρός - Ωκεανίς: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας -Προβλήματα σε θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες.

Θεσσαλονίκη ΚαιρόςΩκεανίς: Η κακοκαιρία “Ωκεανίς” έκανε την εμφάνιση της με άγριες διαθέσεις καθώς από το πρωί σημειώνονται χιόνια και πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία στη Φλώρινα άγγιξε τους -6 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη Καιρός – Ωκεανίς: Στην “κατάψυξη” η χώρα

Την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο ήταν «κολλημένο» στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας «Ωκεανίς» θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Το Σάββατο και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η Αττική, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής, θα βρεθεί στον θερμό τομέα της κακοκαιρίας, κάτι που σημαίνει ότι χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Θεσσαλονίκη Καιρός – Ωκεανίς: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» από την κακοκαιρία

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες δρομολογιακές γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10.

Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Θεσσαλονίκη Καιρός – Ωκεανίς: Ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής, καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωση των αεροσκαφών λόγω των δυνατών ανέμων και της χαμηλής νέφωσης.

Συγκεκριμένα δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου.

Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα -Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο κάτι που είναι σύνηθες, επειδή εκτελούνται με μικρότερα αεροσκάφη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments