Ελλάδα

Χανιά κακοκαιρία: Πλημμύρισαν τα Χανιά – Βενετία οι δρόμοι (pics&vid)

Χανιά κακοκαιρία: Πλημμύρισαν τα Χανιά – Βενετία οι δρόμοι (pics&vid)
Χανιά κακοκαιρία: Τρομερά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Χανιά κακοκαιρία: Σε ποτάμια μετατράπηκαν για ακόμη μία φορά δρόμοι των Χανίων έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που επικρατούν.

Η Πυροσβεστική, όπως είπε στο cretalive.gr o Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις, μέσα στην πόλη των Χανίων για τον απεγκλωβισμό ισάριθμων πολιτών από τα αυτοκίνητά τους.

Επίσης πολλές είναι οι κλήσεις  από κατοίκους υπογείων στο κέντρο των Χανίων που φοβήθηκαν ότι τα νερά από τους δρόμους θα οδηγούνταν στα σπίτια τους ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων.

Τα προβλήματα δεν είναι μικρότερα στο οδικό δίκτυο, με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει επικίνδυνα, με τους αρμόδιους να συστήνουν στον κόσμο να μην κυκλοφορεί άσκοπα.

Χανιά κακοκαιρία: Ο ΒΟΑΚ έχει γεμίσει ξανά με πέτρες και χώματα σε αρκετά σημεία.

Χανιά κακοκαιρία: «Λίμνη» το Κουμ Καπί

Πεζόδρομοι στο πάνω Κουμ Καπί έχουν πλημμυρίσει, ενώ όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, έχουν φράξει τα φρεάτια.

Πολλά τα νερά και στην περιοχή του Κλαδισού από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα, στη συνέχεια και όταν η ένταση της βροχής έπεσε τα περισσότερα αποχώρησαν.

Νερά μπήκαν και σε σπίτι στο Καστέλι Κισσάμου από διπλανό χωράφι που είχε πλημμυρίσει και εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε άντληση. Επίσης αναφέρθηκε σημαντικός αριθμός αυτοκινήτων που έμειναν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από εισροή υδάτων.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες δέχονται συνεχώς κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από τις περιοχές κοντά στην οδό Γογονή, Μουρνιές κ.α ενώ βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχών επανάληψη των φαινομένων τις νυκτερινές ώρες

Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Η κυκλοφορία στο δημοτικό δρόμο ΑΪ Κυρ Γιάννης- Καλάθενες στην Κίσσαμο διακόπηκε εξαιτίας κατολισθήσεων.

Κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Φωτακάδο – Παλαιά Ρούματα, λόγω κατολίσθησης.

Κατάπτωση βράχων και στο δρόμο Πλάτανος- Σφηνάρι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης, μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν να μετακινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων- καθιζήσεων σε περιοχές των δήμων Κισσάμου, Καντάνου- Σελίνου, Κυδωνίας κ.α

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη άνοιξε προσωρινά για το βράδυ της Κυριακής και για το πρωί της Δευτέρας η γέφυρα στον Αλικιανό.

Νερά σε υπόγεια

Με νερά γέμισαν πάνω από 10 ισόγειες και υπόγειες κατοικίες στο Κουμ Καπί από την απογευματινή νεροποντή. Δύο δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια καθώς οι αγωγοί ομβρίων της ΔΕΥΑΧ δεν απορροφούσαν τον όγκο του νερού!

Μετά το σταμάτημα της βροχής τα νερά απομακρύνθηκαν γρήγορα από τους δρόμους, ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοι με σκούπες και σφουγγαρίστρες έβγαλαν τα νερά από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή έσπευσε συνεργείο της ΔΕΥΑΧ και άντρες της πυροσβεστικής.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Πλατανιά και τον Δήμο Κισσάμου

Κλειστά θα είναι την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Πλατανιά,σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και τις δυσκολίας στην πρόσβαση στις σχολικές μονάδες, από τις μεγάλης έκτασης βροχοπτώσεις.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, λαμβάνοντας υπόψη τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλη την έκταση του Δήμου και την περεταίρω δυνάμωση των καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κισσάμου αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά,εκτός τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κισσάμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments