Γυναίκα

Περιποίηση μαλλιών: Τι να προσέχουμε

Περιποίηση μαλλιών: Τι να προσέχουμε
Περιποίηση μαλλιών: Μήπως ταλαιπωρείτε περισσότερο από όσο νομίζετε;

Περιποίηση μαλλιών: Αρκετές φορές ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Δείτε πέντε συχνά λάθη που κάνουμε καθώς και λύσεις για να τα αποφύγετε.

  • Χρησιμοποιούμε πολύ μαλακτικό

Για να αποφύγετε τη λιπαρότητα, εφαρμόστε τη μαλακτική κρέμα στις άκρες των μαλλιών, οι οποίες πραγματικά χρειάζονται ενυδάτωση και όχι στο τριχωτό της κεφαλής.

Ξεκινήστε με μικρή ποσότητα προϊόντος και απλώστε την ομοιόμορφα. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέγετε το κατάλληλο σαμπουάν, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας.

Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά, διαβάστε την ετικέτα στη συσκευασία, προκειμένου να ελέγξετε αν περιέχει βλαβερές ουσίες, όπως σιλικόνες ή parabens.

  • Τα λούζουμε καθημερινά

Tα μαλλιά πρέπει να λούζονται όσο συχνά το χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν σας ανά δύο ή τρεις ημέρες περίπου.

Το υπερβολικό λούσιμο, μπορεί να απομακρύνει από τα μαλλιά σας τα φυσικά, προστατευτικά έλαια που τα διατηρούν λαμπερά. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Αν λοιπόν κάνετε έντονη άσκηση, ίσως να μην μπορείτε να περιμένετε τρεις μέρες. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε να τα ξεπλύνετε με νερό, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και βάλτε λίγο μαλακτικό στις άκρες.

  • Χτενίζουμε τα μαλλιά μας ενώ είναι βρεγμένα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο εύθραυστα από τα στεγνά, γι’ αυτό πρέπει να τα μεταχειρίζεστε με προσοχή.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, είναι να προσπαθείτε να τα ξεμπερδέψετε, αμέσως μόλις βγείτε από το μπάνιο, καθώς έτσι σπάνε.

Δοκιμάστε να χτενιστείτε πριν μπείτε για ντους, προκειμένου να έχετε λιγότερες απώλειες…

  • Χρησιμοποιούμε συχνά εργαλεία styling

Τα περισσότερα εργαλεία μαλλιών, για ίσιωμα και για μπούκλες, έχουν ρυθμίσεις θερμοκρασίας, προκειμένου να επιλέγετε την κατάλληλη για τις προσωπικές σας ανάγκες.

Αν για παράδειγμα έχετε λεπτές τρίχες, πρέπει να προτιμάτε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να μην «κάψετε» τα μαλλιά σας.

Μην χρησιμοποιείτε τα εργαλεία styling σε βρεγμένα μαλλιά χωρίς να έχετε εφαρμόσει προηγουμένως ένα προϊόν που θα τα προστατέψει από τη θερμοκρασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments