Διεθνή

Στρασβούργο συναγωγή: Ζωγράφισαν σβάστικες σε επιτύμβια πλάκα (pic)

Στρασβούργο συναγωγή: Ζωγράφισαν σβάστικες σε επιτύμβια πλάκα (pic)
Κρούσμα βανδαλισμού σημειώθηκε σε παλιά συναγωγή στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες σε επιτύμβια πλάκα.

Μια αποτρόπαια πράξη έλαβε χώρα σε παλιά συναγωγή στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Άγνωστοι επισκέφθηκαν τον χώρο και ζωγράφισαν σβάστικες πάνω σε επιτύμβια πλάκα. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον αντιδήμαρχο της πόλης, Αλαίν Φοντανέλ.

Ο Αλαίν Φοντανέλ ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία από την επιτύμβια πλάκα η οποία υπέστη βανδαλισμό, σημειώνοντας τα εξής:

“Είναι η τρίτη φορά που στην πόλη μας παρατηρείται μια αντισημιτική πράξη. Η συναγωγή αυτή καταστράφηκε από τους Ναζί πριν από 80 χρόνια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε συνεργασία από τις Αρχές, ώστε οι δράστες να συλληφθούν”.

Όπως σημειώθηκε, το Στρασβούργο δεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τέτοιες ενέργειες. Τον Φεβρουάριο, δεκάδες τάφοι βεβηλώθηκαν σε ένα γειτονικό εβραϊκό κοιμητήριο. Εκεί, άγνωστοι είχαν γράψει με σπρέι αντισημιτικά συνθήματα και είχαν ζωγραφίσει σβάστικες.

Στο σημείο είχε βρεθεί μεταξύ άλλων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν επισκέφθηκε το κοιμητήριο που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά του Στρασβούργου και εξέφρασε την «απόλυτη δέσμευσή του να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό σε κάθε του μορφή».

Το Στρασβούργο είναι η πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Κάτω Ρήνου (Bas-Rhin) και της περιφέρειας της Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λωρραίνης στη βορειοανατολική Γαλλία και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου.

Είναι μία πόλη που διατηρεί το ιστορικό της κέντρο και για το λόγο αυτό είναι και ιδιαίτερα γραφική. Ο τοπικός πληθυσμός (Αλλεμάνοι) αποτελεί ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων, ενώ η πόλη θεωρείται γέφυρα της ενότητας μεταξύ της σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Δύο γέφυρες συνδέουν το Στρασβούργο με τη γερμανική κωμόπολη Κελ (Kehl), δηλαδή τη Γαλλία με τη Γερμανία.

Η πόλη είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ (Ill), έναν από τους παραποτάμους του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Η Αλσατία οφείλει το όνομά της στον ποταμό: Στη γερμανική γλώσσα Elsass σημαίνει “περιοχή του Ιλλ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments