Ελλάδα

Μυστική πτήση: Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας ήταν στο κυβερνητικό αεροσκάφος

Μυστική πτήση: Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας ήταν στο κυβερνητικό αεροσκάφος
H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει για την μυστική πτήση που προκάλεσε... αναταραχή στο πολιτικό στερέωμα της χώρας.

Μυστική πτήση: Με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει ότι στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το περασμένο Σάββατο (2/3/19) επέβαινε ο ΥΠΕΞ του Νικολάς Μαδούρο.

Η ΥΠΑ τονίζει ακόμη ότι το αεροσκάφος κατέθεσε σχέδιο πτήσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι :

  • Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.

Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά. Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza. Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.

  • Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι.

Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.

Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά.

Φωτογραφία Eurokinissi


Τι έγινε

Μυστική πτήση πραγματοποίησε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 που απογειώθηκε από το Καράκας και προσγειώθηκε στην Αθήνα χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο του αεροδρομίου Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» στην Καραϊβική.

Η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου από το Καράκας και την ίδια ημέρα προσγειώθηκε στην Πορτογαλία υπό την απειλή του πιλότου πως θα καταπέσει καθώς του τελείωσαν τα καύσιμα.

Εν συνέχεια το κυβερνητικό αεροσκάφος φέρεται να έχει προσγειωθεί στη Γενεύη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσγειωθεί στο έδαφός του.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 14:06 το μεσημέρι και ενώ αρχικά ζήτησε μια ώρα παραμονή για ανεφοδιασμό, παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τέσσερις ώρες, προτού απογειωθεί στις 18.00 το απόγευμα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο αεροσκάφος επέβαινε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος αποβιβάστηκε, πήγε στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος» και έκανε συνάντηση με κάποιο πρόσωπο για τουλάχιστον δύο ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο αεροσκάφος είχε ξανακάνει ταξίδι στην Ελλάδα το 2015, τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και ούτε τότε είχε ανακοινωθεί ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο του ΣΚΑΪ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments