Αυτοκίνητο

Mercedes: Αποκαλύφθηκε η νέα CLA Shooting Brake στη Γενεύη (pic&vid)

Mercedes: Αποκαλύφθηκε η νέα CLA Shooting Brake στη Γενεύη (pic&vid)
Η νέα "ντιζαϊνάτη" Mercedes CLA Shooting Brake.

Η Mercedes αποκάλυψε στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης(7-17 Μαρτίου) τη νέα γενιά της CLA Shooting Brake, ένα ελκυστικό, έξυπνο και ταυτόχρονα πρακτικό πολυτελές μοντέλο.

Εξασφαλίζει μια προσθήκη όσον αφορά τη λειτουργικότητα ενώ είναι ένα τμήμα της σειράς CLA Coup?, προσφέρει περισσότερο διαθέσιμο χώρο σε σχέση με τον απερχόμενο μοντέλο στις περιοχές των ώμων, της κεφαλής και του αγκώνα. Χάρη στο ψηφιακό πρόγραμμα MBUX, με αναγνώριση φωνής – η λειτουργία όλο και περισσότερων λειτουργιών γίνεται πιο φυσική και απλούστερη. Η αεροδυναμική ήταν πάντα ένα από τα ισχυρά σημεία της CLA.

Χάρη στην εκτεταμένη προσομοίωση ροής στον υπολογιστή και τις ρυθμίσεις στην αεροδυναμική σήραγγα, το νέο μοντέλο διατηρεί το υψηλό επίπεδο παρά το ευρύτερο αποτύπωμα του.

  • Η τιμή cd 0,26 είναι φυσικά μεγαλύτερη από αυτή του Coup (0,23). Εκτός από την αεροδυναμική αντίσταση, οι εργασίες ανάπτυξης επικεντρώθηκαν επίσης στη δραστική μείωση του θορύβου του αέρα.

Η CLA Shooting Brake, διαθέτει τα πιο πρόσφατα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και παρέχει έτσι το επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας που υιοθετούνται στην S-Class. Χάρη στα βελτιωμένα συστήματα, μπορεί να κινείται αυτόνομα σε ορισμένες καταστάσεις, για παράδειγμα προσαρμόζοντας την ταχύτητα πριν από τις γωνίες, τις διασταυρώσεις ή τους κυκλικούς κόμβους χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Active Distist Assist DISTRONIC με προσφυγή σε χάρτες και τα δεδομένα πλοήγησης. Ως νέα λειτουργία του Active Steer Assist, μεταξύ άλλων, υπάρχει και το διαισθητικό Active Lange Change Assist.

Εάν το Active Park Assist με PARKTRONIC είναι επιπρόσθετα ενσωματωμένο, η CLA έχει επίσης την δυνατότητα της αυτόματης επανεκκίνησης σε αυτοκινητόδρομους.

Ο κορυφαίος κινητήρας είναι ο ισχυρός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της CLA 250 ισχύος 225 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 6.5-6.2 λίτρα/ 100 χλμ., εκπομπές CO2 149-143 γραμ./χλμ.). Ο κινητήρας άμεσου ψεκασμού δύο λίτρων διαθέτει στάνταρ φίλτρο σωματιδίων βενζίνης.

Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2019 και προγραμματίστηκε η παραγωγή εκδόσεων με πετρελαιοκινητήρες, βενζινοκινητήρες και τετρακίνηση 4MATIC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments